ICORating
ICORating kripto borsaları güvenlik raporunu güncelledi

ICORating Raporu: Kripto para borsalarının yüzde 54’ünün alt güvenlik önlemleri var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICORating tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporda, kripto para borsalarının çoğunluğunun geçerli güvenlik gereksinimlerini karşılamadığı ortaya çıktı.

ICORating Raporu: Kripto para borsalarının sadece yüzde 46’sı yeterli güvenliğe sahip

Aslında, kripto para birimi borsalarının sadece %46’sı yeterli güvenliğe sahip. Geriye kalan %54’ünün ise yüz binlerce kripto para yatırımcısını riske sokan alt parite önlemlerine sahip olduğu söylenebilir. Raporda, son sekiz yılda, 31 kripto para birimi borsasının saldırıya uğradığı ve bu saldırıların 1,3 milyar dolarlık zararla sonuçlandığı belirtiliyor. Bazıları hatalarını öğrendiler, ancak çoğunluğunun hala bu sorunların ciddiyetinin farkında olmadığı görülüyor. Raporda aşağıdaki konular ayrıntılı olarak tartışılıyor:

  • Konsol hataları
  • Kayıt şirketi ve alan güvenliği
  • Web protokolleri güvenliği
  • Akıllı sözleşme güvenliği

Konsol hataları

Bu tür hatalar genellikle kritik değil. Ancak kodun, kullanıcıların sorunlarına yol açabilecek bazı sistemlerde arızalanmasıyla sonuçlanabilir. Raporda, borsaların %70’inden azında bu hatanın olmadığı belirtiliyor.

Kayıt şirketi ve alan güvenliği

Cloudflare’ı kullanarak, analistler kayıt dışına çıkma da dahil olmak üzere bir çok etkene dikkat çektiler; bu da, herhangi bir kişinin bant dışı haberleşmeden domino üzerinde değişiklik yapmasını engelleyen kayıt ve kayıt şifrelerini saklı tutar. Bu da alan bilgilerinin değiştirilmesi için tek bir kimlik doğrulama kodundan daha fazlasını gerektirerek alanın ele geçirilmesini engeller. Sonuçlar, borsaların sadece %15,4’ünün bir kayıt memuru kilidi kullandığını ve sadece %2’sinin kayıt kilitlemesini kullandığını ortaya koyuyor.

Web protokolleri güvenliği

HT Bridge’yi kullanarak analistler, borsaların çeşitli saldırılara karşı koruma sağlayan başlıklara sahip olup olmadığını kontrol etti. Borsaların sadece %10’u beş güvenlik önlemini kullanırken, %29’u hiç kullanmadı.

Akıllı sözleşme güvenliği

Yüksek önem derecesinden küçük meselelere kadar bir ölçeğin kullanılmasıyla, tüm borsaların bazı küçük sorunlara sahip olduğu ve hiçbirinin küçük çaplı sözleşmeleriyle ilgili ciddi sorunlarının olmadığı bulundu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin