featured

ICO’ların Geleceği Ethereum Tarafından Değiştirilebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, ICO sistemini değiştirebilecek protokol hakkında detaylı bir yazı yayınladı.

Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin ve geliştiricisi Jason Teutsch iş birliği ile yeni bir protokol ile on olarak limiti belli olan ve olmayan token satışlarında dengeyi sağlamayı amaçlıyor.

Dün yayınlanan yazıda yazarlar, ICO alıcılarının yaptığı alım işlemine karşılık cevaplar verebileceği bir sistemi ayrıntılarıyla belirtmişler. Yazıda özellikle, alıcıların gerçek zaman olarak değerlendirilen yani dinamik fiyatlandırma sistemi ile ICO alımı yapabilmelerini sağlayan “akıllı sözleşme (smart contract)” sistemine yer verilmiş. Belki de Ethereum en önemli özelliği “akıllı sözleşmeler”




Bu yeni ICO protokolü beraberinde, alıcılara dinamik bir fiyat ile alım imkanı sunarken, ayrıca alımdan sonra istedikleri zaman mevcut yatırımlarını güncel kur üzerinden geri satma imkanı sunuyor. Alım Satım Kolaylığının olması bu şekilde ICO satışlarının hızlı bir şekilde sonlanması problemini ortadan kaldıracağa benziyor.

ICO’ların 2017 yılında akıllı sözleşmelerle elde ettiği başarıları dikkat alınca; birçok güçlü yatırımcının yoğun ilgisini çeken ve ICO’lardan da gördüğümüz üzere eşitlik adına konuşmak şuanki sistemde pek mümkün değil. Ancak bu protokol, finansal eşitlik için oldukça faydalı olacağa benziyor.

Jason Teutsch, Medum’da yayınladığı makalede

“Umarım algoritmik oyun teorisine giriş topluluğumuzu ICO satışlarının güvenilir olmayan kişiler üzerine kurulu olan ve Smart Contract’lerin kripto ekonomik gücü konusunda açıkca düşünmeye teşvik eder”

sözlerine yer verdi.

koinbulteni / cointelegraph.com

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin