featured

ICO’lara Yatırım Yapmadan Önce İncelenmesi Gereken Kilit Noktalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oldukça basit görülebildiğinden dolayı yatırımcılar, kripto para sahnesinde giderek artan sayıdaki yeni projelere (ICO) yatırım yapmadan önce dikkat etmeleri gereken önemli noktaları göz ardı edebiliyorlar.

Aşağıda herhangi bir ilk kripto para teklifi (ICO)’ni değerlendirmek için dikkat edilmesi gereken bazı kriterler yer almaktadır. Bu kriterlerin herhangi birinin ihlali önemli mali kayıplara neden olabilir.




 

 

Takım (Team)

Güvenilirlik önemli. Projelerin arkasındaki kişiler kimler ve profilleri neye benziyor? Unutmayın, bir proje ne kadar doğru olursa olsun, arkasında doğru bir ekip yoksa o projenin gidebileceği yer ancak sınırlıdır.

Billionaire yatırımcı Warren Buffett  sıklıkla şirket yöneticilerine yatırım yapmadığını söylüyor. Parlak bir ekip çok önemlidir.

Beyaz kağıt (Whitepapper)

Logo tasarımından kritik noktaların beyaz sayfalarda (hedef kitleyi bilgilendirici dökümanlar)  nasıl ifade edildiğine (basit bir şekilde anlaşılması gereken), bir ekibin bir projeye bağlılığı hakkında bir ipucu başlangıçtan itibaren belirlenebilir.

Dilital paranın kaynağı

Toplam üretilecek dijital paranın miktarı ne kadardır? Kurucular ve üst düzey yatırımcılar ne kadar seyreltiyor? Artış oranı nedir? Kurucuların coinleri hemen veya bir süre sonra mı ödenecek? Bunların hepsi hayati bir sorundur çünkü bir para biriminin başarısını önemli ölçüde etkileyebilirler. Doğru cevaplar yatırımcı güvenini de artırabilir; Ethereum’un başarısının sebebinin bir kısmı kurucularının üç yıllık bir tecrübeye sahip olmasıdır.

Bazı yatırımcılar ayrıca, bu bilgileri yatırım getirilerini hesaplamak için kullanırlar.

Yol Haritası

Projenin uygulanmasını nasıl planlıyorlar? Zaman çizelgesi, projenin genel planları ile uyumlu, iyi yazılmış beyaz sayfalarında sunulması gereken gerçekçi ve tutarlı olmalıdır. İlk hedeflerine ulaştıklarında, bir sonraki hedefleri nedir?

Gelecek için bir planları var mıdır ve potansiyel gelecekteki problemleri yeterince tahmin ediyorlar mı? Bazı durumlarda, yatırımcılar başlangıç ​​faaliyetlerinin belirli yönlerini görmezden gelme eğilimindedir. ICO’larla ilgili daha fazla soru sorulduğundan bu muhtemelen değişiyor ve yeni projeler daha iyi fikirlerle yaklaşıyor.

Kullanım örneği

Bu en önemli kriterlerden biridir. Bir yatırımcı olarak ürünün tam olarak ne yapmak istediğini ve potansiyel popülaritesini kendilerine sormalısınız.

Takımın ne kadar iyi olursa olsun, tasarımın ne derece olağanüstü olursa olsun, kimse onu kullanmak istemiyorsa, bir simge değeri yoktur.

Bir yatırımcının, projenin neyle ilgili olduğunu net bir şekilde görmesi gerekiyor. ICO’dan sonra bazı yatırımcıların hâlâ grup sohbetlerinde en temel soruları soruyor olmaları oldukça talihsiz bir durumdur.

İletişim

Çoğu durumda, bir projenin ne kadarının – dahili ve harici olarak – tam olarak çalıştığında ne zaman iletişim kuracağı genellikle ICO öncesi iletişimleriyle ima edilir .

Bazı yatırımcılar ICO’larından sonra ekipler tarafından pazarlama ve güncelleme konusunda daha az iletişimden şikayet ederler.

Bazı ICO’lar artık pazarlama planlaının bir parçası olarak ünlüleri kullanırken, yatırımcılar bunun sadece bir göz boyama olup olmadığını görebilmelidirler.

Herhangi bir ICO’ya yatırım yapmanız için araştırılması gereken daha birçok nokta mevcuttur. Yukarıda sıraladığımız kriterler yalnızca yeni bir projeyi ilk değerlendirme aşamasındayken dikkat edilebilecek bazı niteliklerdir. Yatırımlarınızı yapmadan önce çok daha kapsamlı araştırmalar yapmanız gerekecektir.

cointelegraph


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin