İçinde 1000’den fazla Bitcoin olan cüzdan sayısı tüm zamanlar rekoru kırdı
İçinde 1000’den fazla Bitcoin olan cüzdan sayısı tüm zamanlar rekoru kırdı

İçinde 1000’den fazla Bitcoin olan cüzdan sayısı tüm zamanlar rekoru kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 30.000 ila 35.000 $ aralığında bir miktar stabilize olmuş gibi görünse de, kurumsal ve yüksek varlığa sahip bireyler BTC biriktirmeye devam ediyor.

Yeni Bitcoin verileri

Bir zincir içi ölçümler ve borsa akış analizi platformu olan Glassnode, 16 Ocak’ta yeni bitcoin verilerini tweetledi.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1350371194646761473?s=20

İlk olarak ve en önemlisi, 1.000 BTC’nin üzerinde tutan Bitcoin adreslerinin sayısı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.424 adrese ulaştı.

Glassnode ayrıca, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinin 2.424 ile günün erken saatlerinde belirlendiğine işaret ediyor.

Bu cüzdan boyutuna ulaşmak için, yatırımcıların yalnızca Bitcoin yatırımlarında neredeyse 35 milyon doları tutmaları gerekir.

Bitcoin sahnesindeki kurumlar

Kripto para birimi alanındaki yaygın anlatılardan biri kurumsal ve büyük ölçekli yatırımcıların girişidir. Kurumsal servetin ana akım olarak benimsemesinde bu büyük adımın gerçekleşmekte olduğu artık net. Özellikle olumlu olan, mevcut fiyat iklimi sırasında 1.000’den fazla BTC cüzdan adresinin artmasıdır.

Artık bu cüzdan sahipleri, on yıl önce son derece ucuzken muazzam miktarda BTC biriktiren kişiler değil. Bunlar piyasaya giren yatırımcılar.  BTC ise tüm zamanların en yüksek fiyatlarına nispeten yakın seyrediyor.

Ana akım kurumsal itici güç devam ediyor

Kurumsal benimsemedeki bu artışa işaret ettiği söylenebilecek tek bir katalizör bulunmuyor. Bununla birlikte, kripto para birimine yönelimin artması bu benimsemede büyük bir rol oynamaktadır. Daha fazla kullanıcı Bitcoin’i, değer aktarabilen bir para birimi olmak yerine, kesinlikle bir değer deposu perspektifinden görüyor. Çoğu kimse, Bitcoin’e altından daha iyi bir değer deposu olarak bakmaya başladı. Bitcoin’i daha güçlü temeli bulunan değer tasarrufu özelliklerine sahip dijital bir altın olarak görüyorlar.

Microstrategy’nin CEO’su Michael Saylor, bu ön plandaki ilk kurumsal oyunculardan biriydi. Başlangıçta bir Bitcoin şüphecisi olan Saylor, Microstategy’nin hazine rezerv varlıklarına BTC’ye 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Microstrategy, bu başarıyı gerçekleştiren ilk halka açık şirkettir.

Saylor ayrıca yüz milyonlarca dolarlık servetini Bitcoin’e kişisel olarak yatırdı. Bunun nedeni, artık Bitcoin’in finansal özelliklerini baskın fiat para birimlerindeki enflasyona karşı güçlü bir koruma olarak görmesidir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin