IBM ve Avustralya arasında dev bir Blockchain anlaşması imzalandı.
IBM ve Avustralya arasında dev bir Blockchain anlaşması imzalandı.

IBM ve Avustralya hükümeti arasında dev Blockchain işbirliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikalı teknoloji devi IBM, Avustralya hükümetine önümüzdeki beş yıl boyunca Blockchain ile ilgili teknoloji desteği sağlamak için 740 milyon dolar tutarında bir anlaşma imzaladı. IBM ve Avustralya hükümeti arasındaki bu işbirliği, Blockchain’in adopsiyonu bakımından büyük önem arz ediyor.

IBM ve Avustralya iş birliği büyük yankı uyandıracak

IBM Asia/Pacific Başkanı Harriet Green, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Amerikalı firmanın sözleşme ve ev otomasyonu gibi birimlere Blockchain ve otomasyon ile ilgili hizmetler sunacağını söyledi. Gelişen teknolojilerin uygulanmasının istihdamı destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

IBM ayrıca vatandaşların verilerini güvenli bir şekilde saklamak için güncel platformlar geliştirecek.   Avustralya hükümeti ortaklığın vergi mükelleflerine 100 milyon Avustralya doları değerinde tasarruf sağlayacağını tahmin ediyor.

İlk temasları değil

IBM ve Avustralya hükümeti arasındaki ilk görüşme bu değil. IBM, Avustralya’nın ilk çevrimiçi ulusal nüfus sayımını yayınlamadığı için 30 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etmişti. İstatistik Bürosu, dört adet dağıtılmış hizmet reddi saldırısına uğradıktan sonra çevrimdışı duruma geldi.

Başbakan Malcolm Turnbull  şu yorumu yaptı:

Burada kimseyi korumaya çalışmıyorum, ancak bu başarısızlık IBM’in başarısızlığıydı ve onlar da ödemeleri ve sahip olmaları gerektiğini kabul ettiler.

Hedef 2025

Sözleşme kapsamında IBM ve Avustralya’daki Dijital Dönüşüm Ajansı, Blockchain, yapay zeka (AI) ve kuantum bilgisayarlar gibi yenilikçi teknolojilerle çalışacak ortak bir programı yönetecek. Bu, ülkenin 2025 yılına kadar dünyanın en iyi üç dijital hükümetinden biri olma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Düzenlenmiş borsalardan olan Avustralya kripto borsası Ripple ticaretine başlıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin