IBM, bankalar için ödeme çözümlerini iyileştirmek amacıyla Ripple dostu Expertus’u satın aldı
IBM, bankalar için ödeme çözümlerini iyileştirmek amacıyla Ripple dostu Expertus’u satın aldı

IBM Ripple ortağı bu şirketi satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – IBM finansal kurumlar için bankacılık çözümlerini iyileştirmek için Ripple teknolojilerini test eden Kanadalı fintech firması Expertus’u satın aldı.

Şirket artık IBM Global Business Services Unit’in bir parçası olarak çalışacak.

IBM, Expertus Technologies’i satın aldı

Expertus, bulut tabanlı bir bankacılık çözümleri sağlayıcısıdır ve günde ortalama 50 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirmektedir. Bu finansal işlemler 1000’den fazla finansal kuruluş tarafından yönlendiriliyor.

IBM ile Expertus arasındaki anlaşmanın ayrıntıları henüz medyayla paylaşılmadı.

IBM, Expertus tarafından sağlanan ödeme çözümünün, IBM’in bankalar ve diğer finans kurumları tarafından kullanılan bulut tabanlı ödeme sistemini dönüştüreceğini ve müşterilerinden gelen talepler güçlenirken kullanıcıların yenilikçi ve rekabetçi kalmalarına olanak tanıyacağını belirtti.

Expertus, IBM’in teknolojisi aracılığıyla ödeme maliyetlerini düşürmesine izin verecek. IBM’in paylaştığı verilere göre şu anda bankalar ödeme sistemlerini yeni teknolojilerle yükseltmek için yaklaşık 100 milyar dolar ayırıyor.

Expertus’un Ripple ile işbirliği

2016 yılında Expertus, bankalar için blockchain tabanlı ödemeleri denemek için Ripple ile ortaklık kurdu. Denemelerin bir parçası olarak, yeni çözüm o zamanlar finans kurumları tarafından kullanılan mevcut ödeme altyapısına entegre edildi.

Ayrıca bankalar için finansal işlemlerin maliyetlerini düşürmeyi amaçladı.

Ripple ve Expertus tarafından sunulan çözüm aynı zamanda finansal kurumlar ve kurumsal müşterileri için likidite yönetimini artırmayı amaçlıyordu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin