IBM patent başvurusu
IBM’in bu patent başvurusu ile Blockchain bilimsel araştırmalara güç katabilecek

IBM kripto para birimi çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM kripto para birimi çıkarıyor. New York merkezli, teknoloji şirketi olan International Business Machines (IBM)’in Finansal Hizmetler Blockchain Çözümleri Yöneticisi olan Jess Lund, firmanın kripto para projelerinde birçok merkez bankasıyla çalıştığını ve yakında bir merkez bankası kripto para biriminin çıkarılacağını açıkladı.

IBM kripto para biriminin adı Central Bank Digital Currency (CBDC) olacak

22 Mart’ta başlayan ve Reddit adlı sitede yayınlanan, resmi olmayan bir oturumda Jess Lund, insanların “kesinlikle” Stellar ağından gelecek kripto para birimini beklemesi gerektiğini belirtti. IBM kripto para biriminin adı Central Bank Digital Currency (CBDC) olacak ve yakında piyasaya sürülecek.

Jess Lund, Stellar ya da başka bir Blockhain ağı üzerinde böyle bir gelişimin ne kadar uzakta olduğu sorusuna, “çok çok yakın” şeklinde yanıt verdi. Jess Lund ayrıca, teknoloji devi IBM’nin dijital varlıkları yayınlamak için merkez bankalarının yanı sıra diğer finansal kurumlarında fazlasıyla çalıştığını vurguluyor. Ancak, hangi ülke veya ülkelerin merkez bankalarının CBDC’leri ihraç edebileceğini söylemeyerek “henüz müşteriler hakkında konuşacak bir konumda olmadığını” söyledi.

IBM Lumens’i, gerçek zamanlı döviz ve uzlaşmayı desteklemek için bir köprü varlığı olarak nitelendiriyor

IBM, Stellar Blockchain’inin token’ı olan Lumens’i, gerçek zamanlı döviz ve uzlaşmayı desteklemek için bir köprü varlığı olarak nitelendiriyor. Ayrıca Jess Lund’ın Lumens’i, ticari bankalara yönelik olan “sınır ötesi ödeme çözümü” şeklinde kullanıyor. Firma aynı zamanda, Stellar Blockchain işlemlerde kullanılmak üzere Lumensler için alternatif ve tamamlayıcı olan kripto para birimleri de dahil olmak üzere diğer dijital varlıklara izin verecek teknolojiyi takip ediyor.

IBM’in tasarladığı ödeme çözümlerinden biri, tarafların işlemeden önce herhangi bir anlaşma yapılmasına gerek kalmaksızın işlem yapabilmelerini sağlaması. Çünkü bu yapılandırmada yapılan her işlem gerçek zamanlı olarak yerleşen veya gerçek zamanlı olmayan atomik işlemler olarak değerlendiriliyor. Lund ayrıca Stellar ağı ile  birlikte çalışılabilir bloklar arasında hareket eden sembollerin olasılığına da işaret ediyor.

Stellar Blockchain’i halka açık olmasına rağmen “yetki dağılımı yapılmış” bir yapıdır

IBM, müşterilere Stellar Blockchain’in halka açık olmasına rağmen “yetki dağılımı yapılmış” bir yapı olduğunu da belirtiyor. Firma, IBM’in işlemlerini onaylama yetkisine sahip olduğu özel bir platform kurmak için bir yöntem geliştiriyor.

Jess Lund’a göre IBM, bu çözümün, merkezi bankalar da dahil olmak üzere, kendi dijital varlıklarını oluşturmalarına ve IBM’in token mühendisliği ve yaşam döngüsü yönetimi için kullanımına izin verecek isteğe bağlı bir “token yaşam döngüsü yönetim ürünü” eklenmesi üzerinde çalışıyor. Bu döngü yönetimi muhtemelen, varlıkların yakılmasına olanak verecek isteğe bağlı bir mekanizmayı veya fiat para birimi cinsinden dolaşımı yönlendirecek.

Birçok ülke, devletler tarafından verilen kripto paraların olasılıklarını tartışıyor

Birçok ülke, devletler tarafından verilen kripto paraların olasılıklarını tartışıyor. Ancak bu ülkelerin hiçbirinin bu tür projeler üzerinde IBM ile işbirliği yapmadığı biliniyor.

Bu ülkeler arasında, şu anda bir ICO aracılığıyla ortada olan ve bir başka devlet tarafından kabul edilen dijital varlık için muğlak bir plan ortaya koyan  Venezuela var. Bu planların her ikisinin de varlık destekli olması bekleniyor.

Çin şu anda kendi kripto para birimi için “Elektronik Ödeme” üzerinde çalışıyor

Rusya, sadece belirli ülkelerde kullanılacak bir CBDC fikrini yani Avrasya Ekonomik Birliği üyesi ülkeler için benimsiyor. Bu ülkeler arasında; Rusya, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika ülkeleri var.

Ocak ayında, Endonezya Merkez Bankası bu yıl CBDC’yi denemeyi planladığını açıkladı. İsrail, devlet destekli bir kripto para birimini ihraç etme konusundaki ilgisini belirtti. Çin de şu anda kendi kripto para birimi için “Elektronik Ödeme” üzerinde çalışıyor.

Montserrat’ın başbakanı kısa süre önce olası bir CBDC’ye bir çalışma çağrısında bulunan Mutabakat Anlaşması  imzaladı. Bunun yanı sıra Montserrat’a hizmet veren Doğu Karayip Merkez Bankası da kendi CBDC denemesini planlıyor. 12 Mart’ta yayınlanan bir makalede, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) CBDC’lerin olası bazı etkilerini inceledi.

Ethnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin