IBM Blockchain tabanlı ağ güvenlik sistemi için patent kazandı
IBM Blockchain tabanlı ağ güvenlik sistemi için patent kazandı

IBM Blockchain tabanlı ağ güvenlik sistemi için patent kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji devi IBM’e verilen yeni bir patent, Blockchain teknolojisinin bilgisayar ağlarındaki güvenlik ihlallerini izlemede nasıl bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Patent, ilk olarak Eylül 2017’de yayınlandı ve ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından salı günü verildi. Patent, bir Blockchain platformuna bağlı izlenen ağlarda, potansiyel izinsiz girişler de dahil olmak üzere ağdaki olayları nasıl kaydedebileceğini ana hatlarıyla açıklıyor. Saldırganlar, işlerinin işaretlerini bir izlemede gizlemeye çalışabilirken, bu bilgilerin birden fazla yedeklemesine sahip olunması, IBM’e göre bu tür olayların hala günlüğe kaydedilmesini sağlamaya yardımcı oluyor.

IBM, patent hakkında açıklamalarda bulunuyor

Patent, bu tür verilerin güvenliğini sağlamak bir şirket için kritik öneme sahiptir diyor ve şunlara değiniyor:

Bir bilgisayar sistemi veya ağında, veriler birçok farklı amaç için izlenebilir. Veri izleme, belirli bir bilgisayar sisteminin veya ağın olaylarını kaydederek sorunları belirleyebilir.  Koşulları gözlemleyebilir veya metrikleri izleyebilir.

Bu bağlamda, Big Blue, şirketlerin, herhangi bir düzensizliği işaretlemek için düğüm konsensüsünü kullanarak dağıtık ağda girişimlerde bulunan izinsiz girişleri izlemek için bir cihaz sistemi kurabileceğini kaydeder.

Patent şunları açıklıyor:

Bir Blockchain konfigürasyonunda ayarlanan senkronize izlemeler, izlemeler arasında bir fikir birliği sağlar. Tek bir izlemenin geçmişte olay günlüğünü değiştirememesi ya da gelecekte olay günlüğünü taklit edememesi nedeniyle, bir izlemenin saldırıya uğraması durumunda konsensüs olmaz. Senkronize izlemeler arasında ve olay günlüğüne yazılmayabilir.

Sensörler aynı bilgiyi birden fazla izlemeden geçirerek fikir birliğine izin verir. İzlemeler bilgileri doğrularken, bir olay veya işlem için veri eşleşmezse, bir izlemede güvenlik açığı olabilir.

Böyle bir durumda bu, tutarsız verilerin izleme güvenlik programını uyarabilir. Bu da sistem yöneticilerine bir sorun olduğu konusunda uyarıda bulunur.

IBM’e göre, bu şekilde düzensizlikleri vurgulamak için Blockchain teknolojisini kullanmak, daha az savunmasız bir ağ oluşturmak olacak.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin