Hyundai otomotiv parçalarının kimlik doğrulaması için blok zincirini kullanacak
Hyundai otomotiv parçalarının kimlik doğrulaması için blok zincirini kullanacak

Hyundai otomotiv parçalarının kimlik doğrulaması için blok zincirini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hyundai Motors, dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) aktif olarak araştıran büyüyen otomobil üreticileri ligine katıldı.

Firma, araba parçalarının gerçekliğini doğrulamak ve sahteciliği engellemek için devrim niteliğinde teknolojiyi kullanmak istiyor.

Hyundai blockchain alanına katıldı

Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, sahte araç parçaları endüstrisi yılda 12 milyar dolarlık devasa bir gelir elde ediyor ve bu sahte ürünlerin yaklaşık yüzde 80’i Asya bölgesinde üretiliyor.

Aynı şekilde, Uluslararası Ticaret Odası’nın (ICC) Sahteciliği ve Korsanlığı Durdurmak için İş Eylemi (BASCAP) ve Uluslararası Ticari Marka Derneği tarafından kısa süre önce yaptırılan bir çalışma, sahtecilik ve korsanlığın küresel değerinin bir sonraki adımda 2,3 trilyon doları bulabileceğini ortaya çıkardı.

DLT ile sahte otomotiv parçalarıyla mücadele

Firma özellikle, 300’den fazla Hyundai ve Kia otomobil modelinin satış sonrası parçalarının şeffaf dağıtımı için MAPS’ın kullanılacağını ima etti. Dahası, firma, sistemin devasa bir 300 otomobil modeli için üç milyon farklı parçayı desteklediğini ve 200’den fazla ülkedeki 16.000 otomobil bayisi dahil olmak üzere Hyundai tedarik zincirindeki en az 100.000 paydaşın erişimine açık olacağını iddia ediyor.

MAPS sistemine ek olarak Hyundai, araba yedek parçalarının ambalajına bir QR kodu yerleştirmeyi planlıyor. Araç sahipleri, satın alınan parçaların orijinalliğini bu koddan doğrulayabilecek.

Ekip, araç sahiplerinin ve diğer paydaşların otomotiv yedek parçalarının orijinalliğini doğrulamasını mümkün kılmasının yanı sıra, araçlarının bakım yaşam döngüsü boyunca blockchain teknolojisini de kullanmayı planladığını söylüyor.

Esasen, araç numaraları özel olarak dağıtılmış bir defterde saklanacak ve bir tamirhanede tarandıktan sonra, tamirci aracın orijinal parçalarıyla ilgili tüm bilgileri alabilecek.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin