Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin geçtiğimiz gün 50 bin doların altına düşerken altcoin pazarı da takipteydi.
Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin geçtiğimiz gün 50 bin doların altına düşerken altcoin pazarı da takipteydi.

Hoskinson, Ouroboros Omega’yı duyurmasıyla Cardano (ADA) 2018’in zirvesine geri döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano nun fiyatı yükselişe devam ediyor ve 2018’den beri görmediği bir fiyat aralığına girmeyi başardı. Bu ralli, Charles Hoskinson tarafından açıklanan Cardano’nun akıllı sözleşme yeteneklerinin kullanıma sunulması, ADA işlem hacmindeki artış ve yapılan açıklamadan kaynaklanıyor gibi görünüyor..

Yazımız yayına hazırlanırken ADA, son 24 saatte % 18,8 kazançla 0,52 $ ‘dan işlem görüyordu. ADA en son 0,50 $ ‘ın üzerinde bir fiyata ulaştığında Ocak 2018’de 1,18 $’ lık ATH’yi kaydetti (4 Ocak’ta). Haftalık ve aylık grafiklerde, ADA sırasıyla % 47.1 ve % 95.6 artı kaydediyor. Piyasa değeri 15 milyar dolara yükseldi ve onu piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi haline getirdi.

IOHK blogu için dün yayınlanan bir gönderide, şirketin Pazarlama ve İletişim Direktörü Tim Harrison, Goguen ve “Mary” dağıtımı hakkında bir güncelleme yaptı. Dün duyurulduğu üzere IOHK, Cardano test ağında Hard Fork Combinator (HFC) “Mary” kodunu başarıyla dağıttı.

“Mary”, “Allegra” çatalıyla sunulan işlevlerin tamamlayıcısıdır. Bu iki HFC, Cardano’nun, kullanıcıların “yerel” ağ tokenlerini ve diğer uygulamaları oluşturmak, yayınlamak ve yönetmek için yararlanabilecekleri çok varlıklı bir platform haline gelmesini sağlayacaktır. Harrison’ın belirttiği gibi, “Mary” nin Şubat ayı sonunda ana ağda konuşlandırılması bekleniyor:

Mary ağ içinde şifreleme anahtarını çevirdiğinde, kullanıcıların sayısız uygulama için kendi tokenlerini yaratma mekanizmasının kilidini açacağız: Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ve sayısız diğer iş kullanım durumu.

Cardano’nun DeFi dünyasına girişi çok fazla heyecan yarattı. Ethereum, tartışmasız 1 numaralı pozisyonu işgal ediyor. Bununla birlikte, DeFi kralı şu anda ciddi zorluklarla karşı karşıyadır: ağ tıkanıklığı ve yüksek işlem ücretleri gibi.

Cardano daha iyi bir alternatif olabilir. Daha fazla ölçeklenebilirlik ve daha düşük ücretler sunmanın yanı sıra, platform birlikte çalışabilir olacak ve geliştiricilerin projelerini ERC-20 dönüştürücü ile Cardano’ya kolayca geçirmelerine olanak tanıyan araçlara sahip olacak. Böylece Cardano, Toplam Değeri Kilitli (TVL) 34 milyar dolar olan bir pazarın bir bölümünü alabilir. DeFi alanındaki yatırımcılar, çoğu zaman en büyük kazananların yeni bir platforma veya protokole ilk geçiş yapanların olduğunu bilir.

Cardano ADA

Cardano, Omega Ouroboros’a geçecek

Dünkü fiyat artışının bir başka nedeni de Charles Hoskinson’ın IOHK’nın Ouroboros Omega adlı bir fikir birliği algoritması üzerinde çalıştığını açıklaması olabilir. Hoskinson’ın dediği gibi, IOHK’nın son 6 yılda sahip olduğu “tüm fikirlerin” bir araya geldiği bir proje olarak tasarlanan açıklama, yatırımcılar ve Cardano topluluğu tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu nedenle, ADA’nın fiyatı için bir katalizör görevi görmüş olabilir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin