featured

Horizen (ZEN) temmuz ayının en düşük seviyelerine yaklaştı – Düşüş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcıları için son zamanlarda olumlu haberler pek de mevcut değil. Altcoinlerden bir tanesi olan Horizen (ZEN), yaşanan son çöküşün ardından artan bir paralel kanaldan çıktı. Mevcut yatak destek noktası 50 dolar iken, yatay direnç noktası ise 120 dolar.

Horizen (ZEN), artık Temmuz ayından bu yana geçerli olan bir modelden ayrıldı. Uzun vadede yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için ZEN’in mevcut fiyat seviyesinde önemli bir sıçrama yapması şart gözüküyor.

ZEN, 20 Temmuz’dan beri yükselen bir paralel kanal içinde işlem görüyordu. Model 26 Kasım’da 138.31 dolar seviyesine kadar yükselmişti. O sırada, token 120 dolar seviyesindeki direnç alanından çıkmış gibi görünüyordu.

Ancak token, kısa bir süre sonra önemli bir düşüş yaşadı. Böylece 120 dolarlık kilit noktayı bir kez daha direnç olarak belirlemiş oldu.

Daha da önemlisi, altcoin 4 Aralık’ta mevcut olarak devam ettiği kanaldan ayrıldı. Bu hareketi ile önceki yukarı yönlü hareketin sona erdiğini düşündürdü.

Aşağı yönlü hareketi devam ederse en yakın destek noktası, Temmuz ayının en düşük seviyelerinde iken oluşturulan 50 dolar seviyesinde.

Yaşanabilecek potansiyel sıçrama

Kripto para yatırımcılarından bir tanesi, yakında kripto para birimi ZEN’in destekten sıçrayabileceğini ve daha yüksek seviyelerde devam edebileceğini belirten bir grafik çizdi.

Zen analiz

Yapılan bu analizin ardından, token destek çizgisinin altına düştü. Bununla birlikte, Eylül ayında gerçekleşen önceki düşüş ile şu anki düşüş arasında ilginç bir benzerlik var.

Token belirtilen bu düşük seviyeye ulaşmış olsaydı, mevcut düşüşün büyüklüğü tam olarak Eylül ayındaki düşüşünün 1.61 büyüklüğünde olurdu. Bu çok yaygın bir orandır.

Bununla birlikte, altcoinin tutunabilmesi için bir başka düşük seviyeye gitmemesi çok önemli.

Önümüzdeki günlerdeki muhtemel ZEN hareketleri

Yukarı doğru hareketin devam etmesi için mevcut seviyede bir sıçrama yaşanması çok önemli.

Aksi takdirde, Temmuz ayından bu yana yaşanacak yukarı yönlü hareketlerin tamamı düzeltici olarak kabul edilecektir. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda, ZEN daha da düşerek 20 Temmuz’un en düşük seviyelerinden de daha aşağı gider ve potansiyel olarak düşüş yaşamaya daha uygun bir konumda olur.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin