Hong Kong üniversitesi Blockchain ödeme sistemleri için 20 milyon dolar araştırma hibesi aldı
Hong Kong üniversitesi Blockchain ödeme sistemleri için 20 milyon dolar araştırma hibesi aldı

Hong Kong Üniversitesi Blockchain ödeme sistemleri için 20 milyon dolar araştırma hibesi aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

China News’in 12 Ağustos tarihli haberine göre, Hong Kong bilim ve teknoloji işletme okulu büyük bir hibe aldı. Elektronik ödeme sistemlerinin güvenlik yeteneklerini geliştirmek için alınan hibenin miktarı 20 milyon doları buluyor. Hong Kong Üniversitesi bu hibeyi araştırmalarında kullanacak.

Araştırmada Hong Kong Üniversitesi (HKU), Hong Kong Çin Üniversitesi (CUHK) ve Hong Kong Şehir Üniversitesi (CityU) ile işbirliği yapılması bekleniyor.

Elektronik ödeme güvenlik sisteminin geliştirilmesinin yanı sıra taraflar aynı zamanda Blockchain teknolojisi uygulamaları da keşfedecek. Hong Kong’un küresel bir finansal teknoloji merkezine dönüşme olasılığı da tartışılacak.

Hong Kong Üniversitesi araştırmalarına bankalar da katılıyor

Disiplinler arası araştırmanın, “Hong Kong’un bölgesel ve uluslararası bir iş merkezi olarak stratejik konumunun güçlendirilmesi” başlıklı çalışmasıyla tanınan profesör Tan Jiayin tarafından Blockchain teknolojisine, ağ güvenliği ve yapay zekaya odaklanarak koordine edileceği bildirildi. Araştırma, dijital paralar ve finansal ürün tasarımı ve dağıtım hizmetlerini de araştıracağı için bankaların katılımını memnuniyetle karşıladı.

Hong Kong hükümeti, 2017 yılında, “insan kaynaklarının girdilerinin ve ticaret finansmanının normalde gerektirdiği süreyi önemli ölçüde azaltmak ve sahtekârlık olasılığını azaltmak” amacıyla Blockchain ile desteklenen bir ticaret finansmanı sistemi kurmayı planladığını duyurdu. Sistemin Çin ve küresel ortakları arasındaki ticari bağlantıları teşvik etmeyi amaçlayan “Çin kemeri” ve “Çin yolu” projesine fayda sağlaması bekleniyor.

Bu yılın haziran ayında, AliPay olarak bilinen Alibaba yan kuruluşu Ant Financial, Hong Kong’da AliPayHK uygulaması ile Filipino ödeme uygulaması GCash arasında üç saniyelik bir işlem göndererek ilk Blockchain havalesini denedi.

Alibaba, global ölçekli e-ticaret sitelerinden biri olup Çin’de en büyük çevrimiçi piyasalardan biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet göstermektedir. Alipay’in yaptığı ilk Blockchain havale denemesi firmanın Blockchain teknolojisinin geleceğine ne kadar önem verdiğini göstermektedir.

Geçtiğimiz ay Hong Kong finans otoritesi kurumu ve bir “Ping An Group” fintech şubesi 21 banka ile kendi Blockchain ticaret finansmanı çözümünün lansmanını duyurdu. Bu çözüm, bankacılık faaliyetleri için yeni kuluçka işletmelerin kurulması için zaman ve bürokrasiyi azaltmayı ve işlemlerin yumuşatılmasını amaçlamaktadır.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin