Hong Kong düzenleyicileri, Bitcoin ETF işlemlerine geçit vermedi

Hong Kong düzenleyicileri, Bitcoin ETF işlemlerine geçit vermedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde Bitcoin ETF’leri gitgide yayılıyor. Hem işleme alınması hem de başvurular günden güne artıyor. Ancak sıklıkla karşılaşılması düzenleyicilerin hoşuna gitmiyor. İlk ETF onaylarından sonra pek çok kez reddedildi. Asya pazarında da bunun etkilerini yavaş yavaş görüyoruz. Hong Kong düzenleyicileri, bireysel yatırımcı için ETF’leri onaylamama kararı aldı.

Spot Bitcoin ETF’i sayesinde müşteriler doğrudan yatırım imkanı buluyor. Yatırımcı için bu büyük bir fırsat. Özellikle de Amerika ilk olarak bunu başlatması tüm dünyaya bir örnek teşkil etmiş oldu. İlk defa bir dijital varlık New York borsasında yer aldı. İkinci ETF ise Nasdaq borsasında listelenmişti. Ancak sonraki gelişmeler pek olumlu ilerlemedi. 

Hong Kong’un mali düzenleyicileri, Cuma günü bireysel yatırımcılarını doğrudan dijital varlıklara yatırım yapan finansal ürünlere erişimini kısıtlayan yeni yönergeler yayınladı. Bireysel yatırımcıların dijital varlıklara kolay erişim hakkı Asya ülkesinden geçmedi.

Hong Kong düzenleyicileri, riskli ve düzelenmemiş şekilde yorumluyor

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından ortak bir genelge yayınlandı. Genelgede, düzenleyiciler denizaşırı ürünler de dahil olmak üzere kripto spot borsa yatırım fonları (ETF’ler) gibi türev olmayan ürünlere satış kısıtlamaları getirdi. Hong Kong düzenleyicileri sadece profesyonel yatırımcılara sunulacağını belirtti. 

Hong Kong’da profesyonel bir yatırımcı, portföyü en az 8 milyon HKD ya da yaklaşık 1 milyon ABD Doları olan bir kişi olarak tanımlıyor. Yerel halkın bu tür yatırımlara girmesi düzenleyiciler tarafından istenmiyor. Bu ülke içinde bir ayrıcalık olarak tanımlanabilir. Ancak Hong Kong düzenleyicileri halkı risklere karşı korumak istiyor.

forkast.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin