Rapor: Hangi merkez bankası dijital para çıkarmaya daha yakın?
Rapor: Hangi merkez bankası dijital para çıkarmaya daha yakın?

Hollanda Merkez Bankası dijital avronun gelişimine katkı sağlamak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital para çılgınlığı Hollanda Merkez Bankası’nı (DNB) da yakaladı. Banka, dijitalleştirilmiş avroyu geliştirmenin ve test etmenin bir parçası olmak istiyor.

Dijital para çalışmaları tüm dünyada hız kazanıyor

Kripto para birimlerinin kullanılabilirliği COVID-19 pandemisine karşı mücadelede önemli bir rol oynuyor. Söz konusu salgın hükümetlerin ve merkez bankalarının bu el değmemiş varlık sınıfına girmenin yollarını keşfetmesine yol açtı. Anca, dijital para birimlerinin oynadığı tamamlayıcı rol, geleneksel para birimini geçersiz kılmanın bir yolu olarak görülmemeli.

Banka tarafından yayımlanan ayrıntılı bir raporda CBDC’nin ekonomideki potansiyelini özetliyor. Ülkedeki nüfusun yüzde 60’ından fazlası işlem yaparken dijital para kullanıyor. Eğer bu kişiler ve daha fazlası kripto para birimlerinden haberdar olursa benimsenme oranlarında hızlı bir yükseliş söz konusu olabilir.

Raporda şu ifade yer alıyor:

Doğal olarak akla gelen bir soru, merkez bankalarının vatandaşların ve firmaların ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlayacak yeni bir para türü sağlayıp sağlamadığıdır.

Yılın başlarında, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ECB’nin CBDC ihracından yararlanabileceğini söyledi. Raporda, dijital avronun gelişmesi başlarsa, DNB araştırma desteği ve “test alanları” sunan sürecin bir parçası olmaya hazır.

Koronavirüs krizi bu para birimlerinin yayılmasına katkı sağladı

Böyle bir dijital para, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırabilmeli, işlem maliyetini azaltabilmeli ve süreci daha ucuz hale getirebilmeli. Kolaylık ekonomide nihai hedeftir. Böyle bir hamlenin kriz dönemlerinde, dünyanın koronavirüs pandemisinde yaşadıkları gibi faydalı olması bekleniyor.

Bank of International Settlements (BIS) tarafından yapılan son araştırmalarda, özellikle kriz durumlarında CBDC’nin rolü her fırsatta vurgulanıyor. Koronavirüs pandemisi süresince fiziksel para birimleri, kredi kartı terminalleri ve PIN pad’lerinin kullanılmasını gerektiren platformlar virüs iletim noktaları olarak tanımlanıyor ve dijital para birimleriyle işlem yapmayı üstün kılıyor.

Birçok işletme, dijital para kullanımını tek seçenek olarak bırakarak dijital ödemeleri tercih ediyor. Daha önce de belirtildiği gibi dijital para çılgınlığına giren merkez bankalarının sayısı artıyor.

cryptopolitan

Ripple (XRP) 10 dolara ulaşabilir mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin