Hollanda:
Hollanda: "Kripto paralar kara para aklamada kullanılıyor."

Hollanda: “Kripto paralar düşük risk barındırıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollanda Ekonomik Politika Analiz Bürosu (CPB) 29 Mayıs’ta bir rapor yayınladı. Raporda kripto paraların ülke ekonomisi üzerindeki etkisi araştırıldı. Raporda, Hollanda ekonomisinin kripto paraları şuan tehdit olarak görmesine gerek olmadığı belirtiliyor.

Hollanda: “Kripto paralar, kara para aklamada kullanılıyor.”

CPB, kripto para piyasası hacmi düşük olması ve var olan finans kurumlarının, kripto para piyasasına tam anlamıyla geçiş yapmaması sebebiyle, kripto paralar ülke ekonomisine karşı şu an düşük risk barındırıyor. CPB tarafından yayınlanan raporun en dikkat çeken kısmı ise kripto paraların en çok yasa dışı faaliyetlerde tercih edilmesi. Başka bir ayrıntıda kripto para piyasasında yaşanan düzensizliklerin, kripto para madencilerini zarara uğratabileceği vurgulanıyor.

Rapora göre, Hollanda hükumetinin kripto para piyasasına girmesi Hollanda ekonomisi için çok daha fazla risk demek. CPB aynı zamanda kripto paraların tam anlamıyla geleneksel paranın yerini alamadığını da belirtiyor. Bunun nedeni olarak ise kripto paraların günlük alışverişlerde değil de sadece yatırım amaçlı kullanıldığını söylüyor. Rapora göre, merkezsiz bir teknoloji üzerine kurulan kripto para piyasasına, aşırı derecede düzenlemeler getirmek farklı oluşumlara veya yatırımcı kaybına sebep olacağından son derece riskli.

Hollanda: “Kripto paralar, aktarılabilir bir değer.”

CPB, 2012 yılından bu yana her yıl Mali Yardım Soruşturma Komisyonu’nun talebi üzerine bir finansal risk raporu sunmakla görevlendirildi. Kripto paraların finansal istikrar üzerindeki olumsuz etkilerinin düşük olduğunu söyleyen CPB, şu anda en önemli sorunların düşük faiz oranları ve makro ekonomik düzeydeki borçların sürdürülebilirliğinin azaltılmasının çıkarabileceği problemler olduğunu söylüyor.

Hollanda’da bir mahkeme Bitcoin’in “aktarılabilir bir değer” olduğuna karar verdi. Mahkeme, en büyük kripto para biriminin “mülkiyet hakkının özelliklerini gösterdiğini” belirtti. Mahkeme söz konusu davada Bitcoin olarak yapılan işlemin, Bitcoin olarak geri ödemesine hükmetti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin