hitbtc
HitBTC davası: “Bitcoin Private (BTCP) coin yakmada başarısız oldu”

HitBTC davasında son durum: “Bitcoin Private (BTCP) coin yakmada başarısız oldu”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HitBTC Global Kripto Borsası kısa süre önce mahkemede kendini Bitcoin Private (BTCP) ekibine karşı korumak için kriptografiyi kullanmaya karar verdi.

HitBTC, BTCP borsadan çıkardı

Her şey, CoinMarketCap’in dünyadaki en büyük 15. ticaret hacmi olarak adlandırdığı büyük bir borsa işleminin Bitcoin Private Geliştirme ekibi tarafından sahtekarlıkla suçlandığı gerçeğiyle başladı. Bu, BTCP tokeninin ticaret platformundan çıkarılmasından memnun olmadığı için oldu.

Şimdi, mahkemenin kararına rağmen, borsa BTCP ekibinin getirdiği suçlamaların ne kadar asılsız olduğunu kanıtlamak için kriptografi kullanmaya karar verdi. Borsa altcoin geliştirme ekibinin kendisine planlanan kripto paraların yakılması için “uygunsuz bir çözüm” önerdiğini iddia ediyor.

HitBTC delist sebebini açıkladı

Kripto borsası HitBTC, Bitcoin Private (BTCP) ‘nin kaldırılmasının ardındaki sebebi açıklayan yeni bir blog yayınladı. BTCP ekibi daha önce kriptoyu platformundan geçerli bir sebep göstermeden kaldıran borsayı dolandırıcılıkla suçladı.

HitBTC’ye göre, Bitcoin Private’ın listeye çıkarılmasına neden olan güvenlik endişeleriydi. BTCP ekibinin borsa yatırımcı fonlarını korumak için yürürlükte olan katı kurallara uymadığını iddia etti. Blog göderisinde şunlar paylaşıldı:

BTCP geliştiricileri bize Blockchain’de kullanılan P2SH-P2WPKH işlem şifrelemesi için herhangi bir kod veya belge sağlamadılar. BTCP cüzdanını kullanacağımız BTC özel anahtarlarını içe aktaracağımız bir çözüm önerdiler …  İç güvenlik politikamız gereği, en yüksek seviyede saklama işlemi yaparken özel anahtarların bütünlüğünü ihlal etme tehlikesi ve HDKey’den özel anahtarların çıkarılmasını uygun bulmadık…. BTCP geliştiricileri bizim için ekosistemin depolanması ve dengesizliği, ortak değişimi gibi bir risk oluşturdu. Bu da mevduatın sonlandırılması ve varlık alım satımı durdurulması kararını vermemizi sağladı.

Son karar yargıçta

Bu sorunlar, Bitcoin Private ekibi tarafından yürütülen coin yakma sonucunda ortaya çıktı. BTCP ekibi se, daha önce HitBTC’nin yalnızca geliştiricileri güvenlik sorunları konusunda çok geç bir aşamada uyardığını iddia etmişti.

En az bilinen Bitcoin hardfork’larından biri olan BTCP şu anda 6.3 milyon dolarlık bir piyasa değeri ile 389’uncu sırada. Şubat ayındaki ilk teklifinden bu yana kripto para kan kaybetmeye devam ediyor.

Şimdi iki şirket mahkemede karşı karşıya geliyor ve yasa bu sorunun nasıl çözüleceğine karar verecek. HitBTC kriptografiye hitap edecek mi, yargıç teknolojiyi analiz edip doğru söylediklerini belirlemesi gerçekten işe yarayacak mı? Yakında öğreneceğiz.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin