featured
Hindistan'ın en büyük holdingi kripto para üretecek.

Hindistan’ın en büyük holdingi kripto para oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın en büyük holdingi olan Reliance Industries, kendi telekomünikasyon yan kuruluşu Reliance Jio Infocomm aracılığıyla JioCoin adlı Blockchain tabanlı kripto para biriminin geliştirilmesine doğru ilerliyor.

LiveMint’in yayınladığı bölgesel bir rapora göre, Hintli telekomünikasyon devi Jio Infocomm, tedarik zinciri yönetimi lojistik uygulamaları geliştirmek için kripto para oluşturuyor.

50 kişilik bir ekibin çalışacağı “JioCoin projesi” olarak adlandırılan Blockchain tabanlı bir kripto para birimi, yakında oluşacağa benziyor.

Hindistan’ın en büyük holdingi 90 milyar dolar değerinde

Ekibin, Reliance Industries’in genel müdürü olan Mukesh Ambani’nin en büyük oğlu olan Akash Ambani tarafından yönetileceği bildiriliyor. Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mukesh Ambani, holdingin %44,7’lik hissesiyle yaklaşık 40,1 milyar dolar değerinde bir servete sahip.

Blockchain geliştirme ekibi, ortalama yaşı 25 olan profesyonellerden oluşacak. Jiocoin adlı kendi kripto paralarını geliştirmeye çalışacak.

Bu yayında konuşan gelişmelere aşina isimsiz bir kişi şöyle belirtiyor:

“Bir uygulama var. Sözleşmeler Blockchain teknolojisi ile dağıtılıyor. Tedarik zinciri yönetimi lojistikte kullanılabilir. Bu yapı tamamen JioCoin’e dayanıyor.”

Detaylar az olmasına rağmen, Reliance Jio’nun kripto para geliştirmeye başlamasının nedenlerini bulmak kolay.

Şirketin Jio Telefonları, JioTV, JioNet WiFi, Jio Sinema, Jio Müzik ve özellikle Jio Money dahil olmak üzere geniş bir eğlence sistemi ağı var.

Jio Money ile Reliance Jio, yiyecek, seyahat, giyim ve daha fazlasını satın almaya öngörülebilir şekilde geniş bir yelpazede indirim getiren kendi ödeme ağ geçidini ve cüzdanını da geliştirdi.

Reliance JIO, Aralık 2016’da piyasaya çıktığından bu yana Çin’den sonra dünyanın ikinci büyük mobil abone pazarına sahip. 160 milyondan fazla abone yani yaklaşık 1,1 milyar kullanıcı bu pazarı oluşturuyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin