Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı
Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı "kripto yasağı" açıklaması geldi!

Hindistan’da milyonlarca rupi kaldıran kripto para dolandırıcıları yakayı ele verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 60 yaşındaki bir adam 31 Aralık’ta Delhi’deki Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda 25 milyon rupilik (340.000 dolar) kripto para dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Eski bir kuyumcu ve tebrik kartı üreticisi olan Umesh Verma, Dubai’den geldikten sonra Delhi polisinin Ekonomik Suçlar Kanadı tarafından tutuklandı.

Kripto para üzerinden yıllık yüzde 20-30 getiri vadettiler

Polis, Verma’nın oğlu Bharat ile birlikte yüzlerce kişiyi “Pluto Exchange” adlı bir plana yatırım yapmaya ikna ettiğini ve aylık %20 ila 30 arasında getiri vadettiğini iddia ediyor.

Plan, yatırım karşılığında Coin Zarus adlı bir ‘kripto para’ piyasaya sürdü. Kasım 2017’de başlatılan programdan kısa bir süre sonra Verma’nın 2018’de Dubai’de yeniden ortaya çıktığı bildirildi.

Delhi polisi, bu yıl eylül ayında Verma’ya karşı fonun kötüye kullanılması davası açtı. Söz konusu dava şahsın Yeni Yıl arifesinde tutuklanmasına yol açtı.

Pluto Exchange nedir?

Hindustan Times’ın bir raporuna göre, Pluto Exchange ayrıca Hindistan’ın kripto para birimi için ilk mobil uygulamasını başlattı ve yalnızca bir cep telefonu numarası kullanarak Bitcoin (BTC) satın alma, satma ve saklama yeteneği vadetti.

Verma daha önce Aralık 2017’de ilgisiz bir altın kaçakçılığı davası nedeniyle tutuklanmıştı.

Hindistan Yüksek Mahkemesi bu yıl, kripto para firmalarıyla ilgilenen bankalar üzerindeki merkez bankası yasağını da kaldırdı. Son zamanlarda yapılan bir anket, ülkedeki çoğu yatırımcının hâl3â kripto varlıkları ile etkileşime geçmenin kolay bir yolunu bulamadığını öne sürdü.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin