Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor
Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor

Hindistan’da kripto paralarla ilgili yeni gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan hükümetinin kripto kazançlarından vergi alabileceğini bildirdi. Ancak bu hareket, Hindistan’ın kripto para birimlerini yasallaştıracağı anlamına gelmiyor.

Hindistan Finans ve Kurumsal İşler Devlet Bakanı Anurag Singh Thakur, kripto para sahiplerinin gelirine vergi getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Financial Express’in raporuna göre, yetkili, vatandaşların herhangi bir gelir kaynağından gelir vergisi ödemesi gereken 1961 vergi mevzuatına atıfta bulundu:

İşin niteliği ne olursa olsun, herhangi bir kaynaktan elde edilen tüm gelirler vergilendirmeye tabi tutulur. Thakur, transferden veya kripto para birimi değişim hizmetlerinin sağlanmasından elde edilen kâr vergiye tabidir.

Bakan ayrıca, vatandaşların bağımsız olarak kripto para birimini beyan etmesi ve vergileri hesaplaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ancak dijital varlıklar özel bir sınıflandırmaya sahip olmamakla birlikte mal ve hizmet vergisine tabi değildir. Hükümetin, kripto para sahiplerinin gelirlerine ilişkin verilere erişimi yoktur.

Thakur, yetkililerin kripto para birimlerinin vergilendirilmesine ilişkin bir kanun taslağı oluşturma olasılığını inceleyeceğini söyledi. Yetkili, girişimin yasadışı ödemeleri ve kara para aklamayı engellemeyi amaçladığını söyledi.

Hindistan Ekonomik İstihbarat Merkezi Bürosu, kripto para birimi ticaretine % 18 mal ve hizmet vergisi getirmeyi teklif etti.

2019’da Hindistan Hükümeti altındaki bir çalışma grubunun kripto para birimlerinin kendince “hiç değerinin olmadığı” sonucuna vardığını hatırlayın. Yetkililere, merkez bankası tarafından verilen belirteçler dışında tüm dijital varlıkları yasaklamaları tavsiye edildi.

Şubat 2021’de Maliye Bakanlığı’ndan bir kaynağa atıfta bulunan Bloomberg, bir yasak getirilmesi halinde varlık sahiplerinin pozisyonları kapatmak için üç ila altı ay süreceklerini söyledi.

Üst düzey bir yetkiliye göre Mart ayında, Hindistan’ın madenciler ve yatırımcılar için cezai ve idari sorumluluk getiren bir yasa tasarısını değerlendireceği öğrenildi.

Aynı ay, Kurumsal İlişkiler Departmanı, şirketlere dijital varlıklardaki işlemlerin yanı sıra “herhangi bir kişiden” alınan avans veya mevduatları bildirme talimatı verdi.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin