Hindistan'da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor
Hindistan'da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor

Hindistan’da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan hükümeti kripto para yasağını düşünürken, mevcut düzenlemede sıkılaştırmaya gidiyor. Hindistan Kurumsal İlişkiler Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hindistan’da bulunan tüm şirketlerin 1 Nisan’dan itibaren kripto varlıklarını ve işlemlerini ifşa etmesi gerektiğini söyledi.

Hindistan kripto endüstrisi temsilcilerinden yöneticiler, hükümetin kripto varlıklarını tanımasının hoş bir hamle olduğunu, ancak kural değişikliğinin hükümetin bir kripto yasağı için masaya konulmuş hareketinin başarısız olacağı umudu olarak yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

Kripto paralara dair pek çok gelir kalemi artık beyan edilmek zorunda

Kripto varlıklarına ek olarak, ülkenin 2013 Şirketler Yasasını güncelleyen yeni kurallar, şirketlerin kripto işlemlerinde toplam kâr veya zararın yanı sıra kripto ticareti için alınan her türlü depozito veya avansı açıklamasını gerektiriyor.

Geçen ay 2,3 milyar dolarlık işlem hacmi kaydeden kripto borsası WazirX’in CEO’su Nischal Shetty, yeni kurallarla hükümetin kripto sektörünün kapsamını ve boyutunu anlamaya istekli olduğunu gösterdiğini söyledi. Kripto fantezi ticaret uygulaması SuperStox’un kurucusu Zakhil Suresh, kripto varlıkları üzerindeki ekstra incelemenin, artık göz ardı edilemeyecek kadar yüksek olan Bitcoin fiyatından kaynaklandığını açıkladı.

Hint kripto borsası PocketBits’in CEO’su Sohail Merchant ise Hindistan hükümetinin uzun bir yol kat ettiğini gösterdiğini düşünüyor. 2016 yılında şirketini kurduğunda, şirket belgelerinde Bitcoin’den bahsedildiği için kayıt için onay alması birkaç ay sürüyordu, zira BTC hükümetin o sırada resmi olarak kabul etmediği bir şeydi. Ancak bugünlerde işler farklı: “Düzenleyiciler artık kriptoyu kucaklamanın önemini anlıyorlar.” dedi.

Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı?

Büyük görünen sorun ise kripto paralar için getirilebilecek bir yasak olasılığı. Ocak ayının sonlarında, Hindistan Parlamentosu “Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Yasası Yasasının Düzenlenmesi, 2021” başlıklı tasarısını masaya koymuştu.

Tasarı, bazı isimsiz istisnalar dışında (“kripto para biriminin temel teknolojisini ve kullanımlarını teşvik etmek için”) tüm “özel kripto para birimlerini” yasaklamayı amaçlıyordu.

Bu, başlangıçta Hindistan kripto endüstrisinde çok fazla endişe yarattı. Ancak endüstri temsilcileri, bu ayın başlarında, maliye bakanı ve hükümetin yumuşamaya başladığından ötürü derin bir nefes aldıklarını söylediler.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin