30 Mayıs Bitcoin analizi: Ünlü analist 10 bin dolar için tarih verdi!
30 Mayıs Bitcoin analizi: Ünlü analist 10 bin dolar için tarih verdi!

Hindistan’da Bitcoin’in değeri, 13,000 dolar seviyesine yaklaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta Bitcoin’in tüm zamanlara kıyasla göz kamaştırıcı yükselişi, tırmanışa geçen prim oranlarına rağmen Hintli yatırımcıların bitcoin’den fayda sağlamak için acele ettiğini gözler önüne serdi. Böyle olunca Hindistan’da Bitcoin’in değeri 13,000 dolar seviyesine yaklaştı.

Dünya’daki herhangi bir yer gibi Hindistan’da da kripto para kurlarındaki ani yükselme ile bu hafta içerisinde Bitcoin’in 11,000 doların üzerine çıkmasından ve Pazar günü 9,000 doları geçmesinden sonra, Bitcoin’e tahmin edilemez bir talep görülmeye başlandı.

Ülkedeki yatırımcılar, hem perakendeciler hem de bu işe yeni başlayanlar, bitcoin büyümesini yakalamaya çalışıyor. “Talep yağmuruna uğradık” diye açıklama yapan Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki bitcoin borsası Coinsecure’un bir bitcoin yöneticisi:

“Sadece geçen hafta, kayıtların ikiye katlandığını gördük. Kayıtlar, tam kapasite ile devam ediyor.”

Hindistan’ın en büyük sermayesine sahip bitcoin borsası Unocoin, geçtiğimiz 3 yıl boyunca yapılan 100,000 kayıtla karşılaştırıldığında, sadece geçen ay boyunca 200,000 yeni aktif kullanıcı kaydı aldı.

Bitcoin borsası Zebpay’ın kurucu ortağı Sandeep Goenka ekledi:

“Bitcoin’e olan ilginin boyutu, tahmin edilemez bir seviyede”

bitcoin india

Goenka, her zaman güvenli olan yatırımları tercih eden muhafazakar yatırımcının bile bitcoin’e aşina olduğunu belirterek

“Bu sefer hakim olan görüşte bir adaptasyon var gibi hissediyorum, daha önceden hiç tecrübe etmediğim bir şey bu. Çünkü bizler şuanda muhafazakar yatırımcılardan bile gelmekte olan ilgileri görmeye başladık.” diye ekledi.

Taleplerdeki zirveye çıkan bu artış, primlerdeki önemli artışa rağmen gerçekleşiyor. Global borsada ortalama 9,800 dolar olan bitcoin ile karşılaştırıldığında, Hindistan’da bir bitcoin almanın bedeli 846,357 Hindistan Rupisi (yaklaşık 13,110 dolar) olmaktadır. – Dünya çapındaki ortalamadan %30 daha yüksek bir rakam.

unocoin

Fiyatlardaki farklılık, yerel madencilik(mining) kaynaklarının azalmasının yanı sıra, bitcoin’deki arz ve talep dengesizliği sebebiyle oluşmaktadır. Yine de bu durum, bitcoin’e yeni adapte olanları bu çılgınlığa adım atmaktan vazgeçiremedi. Delhi merkezli Coinsecure, şuanda kullanıcılarına “mevduatlarını” iş yığılmasından dolayı durdurmalarını öneriyor.

cryptocoinsnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin