Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı
Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı "kripto yasağı" açıklaması geldi!

Hindistan’da 22 noktada kripto para bankası kuruluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’dan dijital varlıklar alanına ilişkin oldukça önemli haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede fiziksel şubelerde kripto para finansal hizmetleri sunulmaya başlanıyor. Bu bir çeşit kripto para bankası hizmeti olarak lanse ediliyor.

22 noktada kripto para bankası kurulacak

Salı günü dijital finans firması Cashaa’nın bir blog gönderisine göre, United Multi State Credit Cooperative Society ile yeni bir ortak girişim, kullanıcılara ülkenin kuzeyindeki 22 noktada geleneksel bankacılığın yanı sıra kripto para birimi hizmetleri sağlayacak.

Bu yılın Aralık ayında bir lansman planlanıyor ve Cashaa, hizmeti 2022’ye kadar 100’den fazla şubeye genişletmeyi planladıklarını söyledi.

Kendisine “kripto dostu bir neo-banka” diyen Cashaa, eylül ayı başlarında bir Dubai yatırım şirketinden 5 milyon dolar topladığını söyledi.

Büyük kripto paraların çoğuna yer verilecek

UNICAS adlı ortak girişim, kripto tasarruf hesapları sunacak; teminat olarak altın, kripto para birimi ve mülk ile borç verme ve kripto satın alma ve yatırım hizmetleri verecek.

Lansman sırasında UNICAS, Hindistan rupisiyle satın alınabilecek altı büyük kripto para birimi listeleyecek: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), EOS, Litecoin (LTC) ve XRP. Ayrıca Binance Coin (BNB) ve Cashaa (CAS) da sunulacak.

Kredi kooperatif toplumunun Hindistan’da Cashaa’ya yerel pazara erişimini sağlayacak yasal ruhsatlara sahip olduğu da belirtildi.

United Multistate Credit Cooperative Society’nin genel müdürü ve UNICAS CEO’su Dinesh Kukreja, “Bu gelişme, yerel Hindistan pazarları için özelleştirilmiş finans ve kripto ürünleri oluşturmamıza, ölçeklendirmemize ve sunmamıza olanak tanıyacak.” dedi.

Hindistan, merkez bankasının dijital varlık şirketlerine yönelik bankacılık hizmetlerine getirdiği yasağın Yüksek Mahkeme tarafından mart ayında kaldırılmasından bu yana bir kripto rönesansı yaşıyor.

CoinDesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin