featured

Hindistan son noktayı koydu: Hükümet kendi kripto parasını çıkaracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasada önemli yer edinen Hindistan, yeni bir kararını açıkladı. Kripto varlıklar konusunda nasıl bir adım atacağı merak ediliyordu. Başkan Mudi konuyla ilgili pek çok kez dünyaya mesaj vermişti. Kripto varlıklarla ilgili şimdilik tavrı belli oldu.

Hindistan hükümeti parlamentoya, merkez bankası Hindistan Rezerv Bankası (RBI) tarafından düzenlenecek kripto para birimi çıkarma planı olmadığını söyledi. Hükümet ayrıca, RBI’nin bu mali yılda başlatacağı Hindistan merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) “geleneksel kağıt para biriminin dijital bir versiyonu” olduğunu açıkladı.

Hindistan CBDC üzerinde duruyor

Hindistan maliye bakanlığı Salı günü Hindistan parlamentosunun üst meclisi Rajya Sabha’da “RBI Cryptocurrency” ile ilgili bazı soruları yanıtladı. Rajya Sabha üyesi Sanjay Singh, maliye bakanından “hükümetin Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından düzenlenecek bir kripto para birimini tanıtmayı planlayıp planlamadığını” belirtmesini istedi. Maliye bakanlığının devlet bakanı Pankaj Chaudhary, “Hayır efendim” yanıtını verdi.

Singh ayrıca, hükümetin kripto para biriminin “düzenlenmemiş ve hükümet müdahalesinden arınmış” olduğunun farkında olup olmadığını sordu.

Bakan Chaudhary şu yanıtı verdi:

“Şu anda, kripto para birimleri Hindistan’da düzenlenmemiştir.”

Hindistan hükümeti şu anda kripto para birimi mevzuatı üzerinde çalışıyor. Parlamentonun kış oturumunda tanıtılmak üzere bir kripto para yasa tasarısı listelendi. Ancak kabul edilmedi. Hükümetin şu anda kripto varlıklarının düzenlenmesi konusunda geniş çapta danışmanlık yaptığına ve konunun karmaşıklığı nedeniyle daha fazla zamana ihtiyacı olacağına dair raporlar var.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin