Hindistan Rezerv Bankası, kripto para ve Blockchain birimi kurdu
Hindistan Rezerv Bankası, kripto para ve Blockchain birimi kurdu

Hindistan Rezerv Bankası, kripto para ve Blockchain birimi kurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Rezerv Bankası (RBI), kripto paralar, Blockchain ve yapay zeka (AI) başta olmak üzere gelişmekte olan teknolojileri araştırma ve düzenlemeye adanmış yeni bir birim kurduğunu açıkladı.

Hindistan Rezerv Bankası bu hamlesiyle ülkedeki kripto faaliyetlerini geliştirebilir

Resmi açıklamaya göre RBI gelecekte etkili olması beklenen teknolojileri araştırmak ve muhtemelen denetlemek için yeni bir birim oluşturdu.

Bir aydır faaliyette olduğu bildirilen birimde, merkez bankasındaki gelişmelerden haberdar olan iki kaynatan alınan bilgilere göre henüz ismi bilinmeyen bir genel müdür görevlendirildi.

Kaynaklardan biri, şu sözleri kullandı:

Bir düzenleyici olarak, RBI neyin benimsenip neyin kabul edilemeyeceğini kontrol etmek için yeni ortaya çıkan alanları da keşfetmelidir. Yönetmelik oluşturmak için merkez bankasının üstte olması gerekiyor. Bu yeni birim deneysel bir temele dayanıyor ve zaman geçtikçe gelişecek.

Nisan ayının başında yasaklayıcı hamleler gerçekleşmişti

Nisan ayının başlarında RBI, bankalar da dahil olmak üzere tüm düzenlenmiş finansal kuruluşlarına, kripto paralarla ilişkili şirketlere hizmet vermekten kaçınmaları için bir genelge yayınlamıştı.

Merkez bankası ile doğrudan ilişkili olmayan, sektöre yönelik düzenlemeleri tartışan bir panelin parçası olan üst düzey hükümet yetkilileri, kripto para birimlerinin emtia olarak sınıflandırılmasının muhtemel olduğu konusunda ısrar ederek tam bir yasaklama kararı almıştı.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin