WazirX raporu: Kripto vergisi, yatırımcıların ticaret yapmasına izin vermiyor!

Hindistan Parlamentosu, kripto düzenlemesinin olabileceğini umuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Asya ülkesinde kripto ile ilgili belirsizlik sürüyor. Hindistan nasıl bir yol izleyeceğini kararlaştırmadı. Geçtiğimiz yılın son ayında Hindistan Parlamentosu kış oturumunda bir araya gelmişti. Ancak henüz net bir sonuç çıkmadı. 

Hintliler, Parlamentonun kış oturumunda gözden geçirilecek olan kripto para yasasında netlik bekliyor. Merakla bekleyiş sürerken Deloitte ve Times of India gazetesi, düzenlemelerle ilgili bir araştırma yaptı. Hintlilerin kripto ile ilgili kararları üzerindeki etkisi gazete tarafından anket düzenlendi.  

Ankete katılanların %55,2’sinin düzenlemeden bağımsız olarak kriptoya yatırım yapacağı ortaya çıktı. Daha fazla düzenleyici netlik olması durumunda %26,8 daha onlara katılacak, %77,4 ise menkul kıymet alım satımları gibi vergilendirilen kripto lehine oy kullanacak.

Birçok yatırımcı, yaklaşmakta olan Parlamento Bütçe Oturumunun yeni kripto düzenlemeleri içerip içermediğini görmek için sabırsızlanıyor. Gelir vergisi kanunları, nasıl kazanıldığına bakılmaksızın her zaman gelirleri vergilendirmeye çalışmıştır.

Hindistan Parlamentosu’nun alacağı karar ülke çapında merak ediliyor

CREBACO’nun kurucusu Sidharth Sogani, Parlamentonun Bütçe Oturumu sırasında bir kripto faturasının ortaya çıkacağı konusunda iyimser değil. 

Hindistan Kabinesinin henüz herhangi bir faturayı onaylamadığını söyledi. Sogani, önümüzdeki 2022 bütçesinde kripto vergilendirmesine ilişkin netliğin sağlanacağını belirtti. Ankete katılan 1800 kişinin neredeyse %49’u yatırım yapmak için kripto hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini söylerken, ankete katılanların %39’u kriptoyu iyi anlıyor.

Hindistan genelinde yapılan anket aslında insanların ilgisini ortaya koyuyor. Hindistan Parlamentosu’nun kararından bağımsız bir şekilde yerel halk kripto varlıklar oldukça yakın.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin