Hindistan Merkez Bankasından çarpıcı kripto yorumu:
Hindistan Merkez Bankasından çarpıcı kripto yorumu: "Kripto para birimleri finansal sistemin istikrarını tehlikeye atıyor!"

Hindistan Merkez Bankasından çarpıcı kripto yorumu: “Kripto para birimleri finansal sistemin istikrarını tehlikeye atıyor!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan Merkez Bankası, kripto para birimleri konusunda son derece endişeli ve Parlamento Finans Komitesine ekonominin dolarizasyonuna yol açabileceklerini ve Hindistan’ın ulusal çıkarlarıyla tutarsız olduğunu söyledi.

Kaynaklara göre, üst düzey RBI yetkilileri bir parlamento komitesine kripto para biriminin ve dolara bağlılığının Hindistan için zararlı olduğunu çünkü RBI’nin para politikasını belirleme ve ülkenin finansal sistemini kontrol etme gücünü ciddi şekilde tehlikeye atacaklarını bildirdi.

RBI yetkilileri, kriptonun ekonominin dolarizasyonuna yol açabileceğinden endişe duyuyor

RBI’nin valisi Shaktikanta Das da dahil olmak üzere üst düzey yetkilileri, eski devlet maliye bakanı Jayant Sinha başkanlığındaki Parlamento Finans Daimi Komitesine verdiği brifingde, kripto para birimlerinin finansal sistemin istikrarını tehlikeye attığını söyledi. Bir panel üyesi, bağımsızlığının RBI’nin para politikası belirleme ve ekonomiyi düzenleme yeteneğini ciddi şekilde baltalayacağını belirtti.

Kripto para birimlerinin rupiyi devralabilecek işlemsel para birimleri olma potansiyeline sahip olduğunu kabul ederken, merkez bankası yetkilileri ikna olmadı. Bu para birimlerinin para sisteminin yalnızca bir bölümünü tamamlayabileceğine inanıyorlar. Ek olarak, Hindistan merkez bankası yetkilileri kripto sektörünü düzenlemenin önemini vurguladı.

Ek olarak, RBI yetkilileri kripto para birimlerinin bir ülkenin finansal sistemine önemli zarar verme potansiyeline sahip oldukları konusunda uyarıyorlar.

Neredeyse tüm kripto para birimleri dolar cinsindendir ve yabancı özel kuruluşlar tarafından ihraç edilir. Sonunda ekonomimizin bir kısmının dolarizasyonuna yol açabilir ve bu da ülkenin çıkarlarına aykırı olacaktır.

Bankacılık otoritelerinin kripto para birimleriyle ilgili birincil endişesinin Hindistan ekonomisinin “dolarizasyonu” olmasına rağmen, kripto teknolojilerinin ülkenin finans ve bankacılık sistemine neler yapabileceği konusunda da korkuları var.

RBI yetkilileri, kripto para birimlerinin finansal sistem üzerinde zararlı bir etkisi olacağı konusunda uyardı, çünkü insanlar paralarını kriptoya yatırmaya başlayacak ve bankaları borç verecek daha az para ve kaynakla bırakacak.

Raporlarda, danışmanların böyle bir hareketin olası olumsuz sonuçlarından endişe duydukları da belirtildi. Yetkililer ayrıca, uzun vadede kripto paranın çökeceğini ve herkes için zor kazanılmış para kaybına yol açacağını belirtti.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin