Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı?
Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı?

Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı? İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kısa bir süredir Hindistan’ın kripto para birimlerini tamamen yasaklayacağına dair iddialar gündemden düşmüyor. Peki Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı?

Yeni bir rapora göre Hindistan’ın yeni kripto yasası, tamamen yasaklamak yerine “özel kripto para birimlerini” düzenlemeyi hedefleyecek.

Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı?

Yeni rapora göre bu sorunun cevabı: Hayır.

Daha önce, Hindistan’ın tüm “özel kripto para birimlerini” yasaklamayı ve Blockchain teknolojisini teşvik etmek için ülkenin kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) gibi yalnızca belirli istisnalara izin vermeyi planladığına dair haberler dolaşmaktaydı. Ancak NDTV’den gelen yeni bir rapora göre, hükümet Kabine’ye bir not dağıttı. Notta, Hindistan’ın bu dijital varlıkları tamamen yasaklamak yerine düzenlemeyi planladığı belirtildi.

Ayrıca hükümet kriptoyu para birimi olarak tanımayı planlamıyor gibi görünüyor. Nota göre, mevzuat “kripto para birimlerini” “kripto varlıklar” olarak adlandırıyor.

Hükümet, Kabine üyelerine not gönderdi

Yatırımcılara, varlıklarını Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) tarafından düzenlenen kripto borsa platformları altında beyan etmeleri ve getirmeleri için belirli bir tarihe kadar süre verilecek.

Orijinal yasa tasarısının hazırlanmasından sorumlu eski finans sekreteri Subhash Garg, News18’e verdiği röportajda, özel kripto para birimlerinin yasaklanacağını söyleyen açıklamanın belki de bir “hata” olduğunu açıkladı.

Garg şöyle dedi:

Bence bu belki de bir hataydı. Tasarıya hazır bile değilken, özel kripto para birimlerinin yasaklanacağını söylemek ve hükümeti bu konuda itham etmek yanıltıcı olur. İdeal olarak, hükümet paydaşlar ve kripto yatırımcıları ile görüşmeli ve ardından bir yasa tasarısı hazırlamalıdır.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin