featured
Hindistan kripto para vergilendirmesi için yatırımcılara bildirim yolladı.

Hindistan kripto para yatırımcılarına vergi bildirimi gönderdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan kripto para ile uğraşan on binlerce kişiye, gelir vergisi departmanı aracılığı ile vergi bildirimleri gönderdi.

Hindistan kripto para işlemleri çok yüksek seviyelerde

Departmandan gelen açıklamaya göre, ülke çapında yapılan bir ankette 17 aylık bir süre boyunca 3.5 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirildi.

Vergi memurları Bitcoin ve diğer sanal para birimlerine yatırım yapanların arasında, teknoloji konusunda uzman genç yatırımcıların, gayrimenkul yatırımcılarının ve kuyumcuların olduğunu ekledi.

Ayrıca verilerin, Mumbai, Delhi, Bengaluru ve Pune’da bulunan dokuz borsadan edinilen bilgilerle ortaya çıktığı belirtildi.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, kripto para ticaretini nasıl düzenleyeceği ile uğraşıyor. Politikacıların konuyu mart ayında Arjantin’de düzenlenecek G20 zirvesinde masaya yatırması bekleniyor.

Henüz sınırlandırma yok

Hindistan’da aylık aktif kullanıcı sayısının 200 bin olduğu tahmin edilen bir sektörde şu ana kadar herhangi bir sınırlama getirilmedi.

Gelir vergisi departmanının soruşturma genel müdür yardımcısı Balakrishnan, kripto para ticaretinin penetrasyonunu ve modellerini değerlendirmek için anket uygulandıktan sonra bildirimlerin gönderildiğini söyledi.

Vergi dairesi, Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi diğer kripto para birimlerinde olan kişilerin sermaye kazançları üzerinden vergi ödemelerini istedi.

Balakrishnan ise şunları söyledi:

Yatırımcıların vergi iadelerine bu yatırımları yansıtmadığını gördük ve birçok durumda bu yatırım, hesaba katılmadı.

Dünyanın en büyük Blockchain tabanlı kripto parası olan Bitcoin, geçen yıl %1,700 oranında değer kazanmıştı.

Global Times

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin