Hindistan yönetimi ülkede Bitcoin ve kripto konusunda 'açık fikirli' olacak
Hindistan Bitcoin'i yasadışı ilan edecek adımlar atıyor

Hindistan kripto para yasasını çıkarmaya hazırlanıyor! Yasak geliyor… İşte tüm ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan hükümetinin, kripto para birimi tasarısını hızlı bir şekilde geçirmeye çalıştığı bildirildi. Yerel bir haber kaynağı, “Hükümet, kanunu, kararnamenin onaylanmasından sonraki bir ay içinde çıkarmak istediklerine dair kesin görüşe sahip.” dedi.

Hindistan kripto paraları yasaklayacak mı?

Tüm gözler, parlamentonun mevcut oturumunda tanıtılmak üzere listelenen kripto para birimi yasasıyla Hindistan hükümetinin ne yapacağı üzerinde. Tasarı, Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından çıkarılacak resmi dijital para birimi için bir çerçeve oluştururken kripto para birimlerini yasaklamayı amaçlıyor.

Cuma günü, CNBC-TV18, isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak, “Hükümet, Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Yönetmeliğini geçirmek için karar yolunu kullanabilir” bildirdi. Haber kaynağı ayrıntılı olarak şunları söyledi:

PMO, Maliye Bakanlığı ve Kabine Sekreterliği, kararnamenin taslak ayrıntılarını hazırlamaya başladı. Hükümet, kanunu, kararnamenin onaylanmasından sonraki bir ay içinde çıkarmak istediklerini düşünüyor.

Muhabir Timsy Jaipuria ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu tasarının bir an önce geçmesini istiyorlar. Kabinenin, bu tasarının 3 Şubat’ta düzenlenen son toplantısında bir kararname yoluyla sunulabileceğine dair bu özel teklife açıklık verdiği anlaşıldı.”

Yasayı nasıl böyle çabuk geçiriyorlar?

Yönetmelikler, Birlik Kabinesi’nin tavsiyesi üzerine Hindistan Başkanı tarafından ilan ediliyor. Bir Parlamento Yasası ile aynı etkiye sahipler. Kararnameler ancak Parlamento oturumda olmadığında çıkarılabiliyor ve bu da hükümetin derhal yasama işlemi yapmasına olanak tanıyor. Mevcut Bütçe oturumu 29 Ocak’ta başladı ve 8 Nisan’da sona erecek. İki aşamalı olarak gerçekleştiriliyor; ilk aşama 13 Şubat’ta sona erecek ve ikinci aşama 8 Mart’ta başlayacak.

Kripto para birimi tasarısı, şu anda hükümetten istifa eden eski Maliye Bakanı Subhash Chandra Garg başkanlığındaki bir bakanlıklar arası komite (IMC) tarafından hazırlanan yasaya benzeyebilir. Son zamanlarda, Maliye Bakanı Anurag Thakur, Hindistan parlamentosunun üst meclisi Rajya Sabha’da hükümetin kripto para birimi ve dijital rupi konusundaki duruşunu netleştiren bazı kripto sorularını yanıtladı.

Hükümetin sunmayı planladığı tasarı hakkında hala cevaplanmamış birçok soru var ve birçoğu tasarının kamuya açıklanmasını bekliyor. Bu arada, Hindistan kripto endüstrisi, hükümeti kripto para birimlerine yasak getirmemeye ikna etmek için bir kampanya başlattı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin