featured

Hindistan, Kendi Kripto Parasını Çıkarmaya Hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve diğer kripto paralar için yasal düzenleme için çalışmalar yapan Hindistan Hükümeti, şimdi de Bitcoin benzeri kendi kripto parasını oluşturmayı düşünüyor. Konuyla ilgili yasal teklif sürecini Hindistan Merkez Bankası yürütecek.



Hindistan’ın kripto parası ”LAKSHMİ”

Gelişmeyi yakından takip eden kaynaklara göre, Hindistan Hükümeti oluşturulması düşünen yeni kripto para için, Hint inanışına göre Hindu tanrıçasının adı olan ”lakshmi” adını kullanmayı planlıyor.

Gelişmeye yakın kaynaklara göre:

Teklif, hükümet yetkililerinin bir komitesi tarafından görüşülüyor … Karar alınışa dek, yeni kripto para birimi Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) alanına düşecek ve Para Birimi Yasası gibi bazı Kanunların değiştirilmesi gerekebilecek. Dolayısıyla bu zaman alıcı bir süreç olacaktır.

Hindistan Fintech Günü konferansında konuşan RBI İcra Direktörü Sudarshan Sen; ”şimdilik kripto para teklifi konusunda hem fikir olan az sayıda insanız, bu yüzden bu teklif Hint Rupisine alternatif birşey gibi görünebilir çünkü merkez bankası halen Bitcoin ve kripto paralardan dolayı çok rahat değil.”

Hindistan’ın Kripto paralar için yasal düzenleme çalışmaları

Bitcoin ve-veya kripto paraları yasallaştırma çalışmaları yapan ülkelere Hindistan da katıldı.

Hindistan Hükümeti diğer taraftan Bitcoin ve Kripto para birimleri için yasal düzenleme çerçevesi hazırlama çalışmaları yapıyor. Nisan ayında Bitcoin’in araştırılması için Hindistanda bir komite kuruldu ve bu komite raporunu geçtiğimiz ay hükümete sundu.

Ayrıntılı raporda, dijital para birimlerinin detaylı araştırılması gerektiği, hızlı bir kısıtlamaya gidilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Komite ayrıca, RBI, Hindistan Menkul Kıymetler ve Yatırım Borsası (SEBI), Gelir Vergisi Dairesi, Özel Tüketim ve Gümrükler Merkezi Kurulu (CBEC) ve Mali İstihbarat Birimi’nden memurlardan oluşan bir görev gücü oluşturulmasını önerdi.

bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin