Hindistan, kripto para ATM'sini kapatıyor - Kripto Para Haber
Hindistan, kripto para ATM'sini kapatıyor - Kripto Para Haber

Hindistan hükümeti, ülkenin ilk kripto para ATM’sini kapattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan, kripto para ATM’sini kapatacağını açıkladı. Hindistan Merkezi Suçlar Bürosu (CCB), geçtiğimiz günlerde ülkenin ilk kripto para birimi ATM’sinin kurulumunu durdurdu. Bununla birlikte The Crypto Kiosk’un geliştiricisi olan Unocoin Technologies’in kurucu ortağı da tutuklandı.

Unocoin, ATM’yi Bengaluru şehrinde kurma sürecindeydi. ATM, kullanıcıların Bitcoin ve diğer kriptoları alıp satmalarına izin verecekti ve ATM’nin ülke çapında çeşitli destinasyonlarda yaklaşık 30 bölgede faaliyet göstermesi planlanıyordu.

Polis komiseri Alok Kumar, Hindistan Times gazetesine verdiği demeçte, Hindistan Merkez Bankası’na (RBI) danıştıktan sonra tutuklamanın yapıldığını söyledi.

Hindistan, kripto para birimleri için yeni bir düzenlemeye gidecek mi?

Maliye Bakanı Arun Jaitley’in 2018-19 bütçe konuşmasına istinaden Times of India şöyle yazdı:

Bakanın açıklaması açıktı: Kripto para birimleri Hindistan’da yasal değil. Sonuç olarak bu, sizin yatırım riski taşıdığınız anlamına gelir ve şu an için bu sektörle ilgili bir düzenleme yok.

RBI, mali kurumların kriptoyla ilgili işletmeleri ele almayı durdurması için Zebpay ve diğer kripto borsalarını kapatmaya zorlamıştı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin