Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor
Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor

Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan hükümeti neredeyse tüm özel kripto para birimlerini yasaklamaya çalışıyor.

Hindistan hükümeti, kış parlamentosu oturumu için planlanan bir yasa tasarısına göre, Bitcoin ve Ether başta olmak üzere neredeyse tüm özel olarak çıkarılan kripto para birimlerini yasaklama yolunda ilerliyor.

Tasarının gündemine göre, teknolojiyi tanıtmak için “belirli istisnalara” izin verecek:

Hindistan Merkez Bankası tarafından çıkarılacak resmi dijital para biriminin oluşturulması için kolaylaştırıcı bir çerçeve oluşturmak istiyor. Tasarı ayrıca Hindistan’daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklamayı amaçlıyor, ancak kripto para biriminin altında yatan teknolojiyi ve kullanımlarını teşvik etmek için belirli istisnalara izin veriyor.

Yasak, tasarıda da belirtilen ülkenin merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) çıkarılması için zemin hazırlıyor. İlk versiyonunun 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Haber, Hindistan’daki dijital varlıklarla ilgili düzenleyici gelişmeleri takip edenler için şaşırtıcı değil. Bir hükümet kaynağı geçen hafta Reuters’e hükümetin onayı olmayan tüm kripto para birimlerini yasaklayacağını söylemişti.

Bu yoruma göre Bir kripto para ancak Hindistan hükümeti tarafından onaylandığında takas edilebilir, aksi takdirde onu tutmak veya takas etmek yasak hale getirilecektir.

Ancak bu Kasım ayının başlarında, Economic Times, kripto paranın yalnızca Hindistan’da bir ödeme aracı olarak yasaklanacağını bildirmişti. Genel piyasalarda Bitcoin ve bazı büyük altcoinler bu haberlerden etkilenmemiş görünüyor. Ancak yaklaşık 5,3 milyar dolarlık bir kripto piyasasına sahip olduğu tahmin edilen ülkede kripto paralarda panik satışları gözlendiği rapor edildi. Ülke içi raporlara göre kripto paralarda ortalama yüzde 20’yi bulan düşüşler gözlendi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin