featured

Hindistan Devlet Bankası Blockchain teknolojisine dayalı müşteri sistemini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistanın en büyük bankası State Bank of India (SBI) Blockchain teknolojisine dayalı müşteri sistemini açıkladı.  Banka, Blockchain teknolojisini uygulamak kaynaklandığını Müşteri (KYC) doğrulama protokollerini kendi kendine yönetmek için akıllı sözleşmeler kullanan kurumsal çözümü geliştirmek için bir Blockchain şirketi olan Intel Corporation ile ortaklık kurdu.

Blockchain tabanlı platform, SBI’ye anlaşmaların güvenliğini veya kullanıcılarının gizliliğini tehlikeye atmadan işlemlerin etkinliğini artırmak için etkili bir çözüm sağlayacaktır. Banka, Blockchain’i benimsemiş olması nedeniyle, maliyetleri düşürmek ve müşteri hizmetlerini iyileştirmek için bu teknolojiyi operasyonlarında benimseyen artan sayıdaki finansal kuruluşa katılmıştır.

Bankalar için Blockchain’in potansiyel faydaları

Primechain Technologies’in kurucularından Kasım 2017 başında yapılan basın açıklamasında, şeffaflık geliştirilmiş, altyapı maliyeti düşürülmüş ve işlem güvenliğinin artırılması da dahil olmak üzere, Blockchain’in bankacılık sektöründeki bazı büyük avantajlarından söz ettiler.

“Bankalar için Blockchain teknolojisinin en önemli avantajları, büyük ölçüde geliştirilmiş güvenlik, altyapı maliyetinin azaltılması, şeffaflık, denetlenebilirlik ve gerçek zamanlı otomatik yerleşimdir.”

SBI’nın Blockchain üzerindeki çabaları sürüyor

SBI, uzun zamandır Blockchain teknolojisinin destekçisidir ve teknolojiye odaklanan ilerleyen projelerde başkaları ile birlikte yer almaktadır. Banka, bankacılık sektörü için Blockchain teknoloji çözümlerinin araştırılması ve geliştirilmesine odaklanan BankChain adlı konsorsiyumun kurucu üyelerinden biriydi. Primechain Technologies, konsorsiyumda da bir ortak.

Birkaç rapor, SBI’nin mevcut banka hizmetlerinin verimliliğini artırmaya yönelik Blockchain platformlarının oluşturulması için diğer bankalarla ortaklık yapmayı planladığını iddia etti.

Yeniden yapılan açıklamada, Intel’in banka, finansal hizmetler ve sigorta (BFSI) sektöründeki Blockchain yeniliğini kolaylaştırmak için konsorsiyumun tercih ettiği teknoloji danışmanı olarak Intel’i seçeceği açıklandı.

“BankChain topluluğu, Hindistan’ın BFSI endüstrisindeki bu yeniliği hızlandırmak için Intel’i tercih edilen teknoloji danışmanı olarak karşılıyor.”

cointelegraph


Bizi Telegram’da takip edin


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin