Hindistan başbakanı Davos'ta kriptoyu hedef aldı!

Hindistan başbakanı Davos’ta kriptoyu hedef aldı! “Küresel bir duruş lazım”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 2022 Davos Gündemi’nde konuşan Hindistan başbakanı Narendra Modi, tek bir ülkenin kriptodan kaynaklanan zorlukların üstesinden gelme çabalarının yeterli olamayacağını söyledi.

Modi, kripto para birimlerinin artan benimsenmesinden kaynaklanan zorluklarla başa çıkmak için ‘küresel bir duruş’ çağrısında bulundu.

Küresel bir yaklaşım ihtiyacı

Pazartesi günü Dünya Ekonomik Forumu’nun 2022 Davos Gündemi’nde sanal olarak konuşan Hindistan başbakanı, kripto para birimlerine karşı ortak bir küresel yaklaşım ihtiyacı da dahil olmak üzere bir dizi sorundan bahsetti.

Başbakan, “Kriptoyla ilişkili teknolojiler için tek bir ülkenin aldığı kararlar, bu teknolojinin zorluklarıyla başa çıkmak için yetersiz olacaktır. Ortak bir zihniyete sahip olmalıyız” dedi.

Son zamanlarda, dijital para ticareti, endüstri için tam bir düzenleme ve yatırımcıları korumak için yasalar olmamasına rağmen, Hindistan’da güç kazandı. Hükümetin bir yasa tasarısı getirme planı, finans sektörü düzenleyicileri ve kripto endüstrisi temsilcileri gibi paydaşların oldukça farklı bakış açıları nedeniyle sektöre sert bir hava getirdi.

“Kripto paralar, değişen küresel düzene sahip küresel bir aile olarak karşı karşıya olduğumuz türden zorlukların bir çeşididir. Bununla mücadele etmek için her ulusun, her küresel kurumun ortak ve senkronize eyleme geçmesi gerekiyor.”

Hindistan hükümetinin kripto konusundaki ikilemi

Hükümet, önerilen kripto yasa tasarısını Aralık 2022’deki kış oturumunda mecliste tartışmayı planlamasına rağmen, bazı önemli konularda tavır alamadığı için bunu gündeme getiremedi.

Yetkililer tasarıyı neden meclise sunamadıklarını açıklamamış olsalar da, kaynaklar konuyla ilgili ortak bir strateji oluşturmak için uluslararası yardım aramaya karar verdiklerini iddia ettiler.

Hindistan hükümetinin, ülkenin dijital para sektörü düzenlemelerini çerçevelendirmesine yardımcı olmak için Uluslararası Ödemeler Bankası’na (BIS) yaklaştığına inanılıyor.

Mevcut çok uluslu kuruluşların para ve bankacılık alanındaki yeni teknolojiler ve gelişmelerle baş edemediğine işaret eden Modi, “Bu kurumlar kurulduğunda şartlar farklıydı, bugün ise farklı” dedi.

Hindistan başbakanı daha önce de eylem çağrısında bulunmuştu

Son üç ayda Hindistan Başbakanı, dünya forumlarında dijital para birimleri hakkında birkaç kez konuştu, ancak Hindistan’daki yerel izleyicilere bir kez bile konuşmadı.

Modi, Kasım 2021’de The Sydney Dialogue’da yaptığı konuşmada, gelişmekte olan teknolojilerin kötüye kullanımdan korunması gerektiği konusunda uyardı. Aralık 2022’de ABD Başkanı Joe Biden’in ev sahipliğinde Demokrasi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yeni teknolojilerin demokrasiyi baltalamaması gerektiğini söyledi.

Dün WEF konuşmasında bu tutumunu yineledi. Modi, WEF’in 2022 Davos Gündemi’nde yaptığı konuşmada, “Bu nedenle her demokratik ulusun, bu kurumlarda gelecekte modern zorluklarla başa çıkabilecek kapasitede olmaları için reformlara vurgu yapma sorumluluğu vardır” dedi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin