Hindistan Başbakanı Modi açıkladı, dijital rupi, ekonomiyi güçlendirecek

Hindistan Başbakanı Modi açıkladı, dijital rupi, ekonomiyi güçlendirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Asya ülkesi ekonomi alanında son günlerde oldukça yoğun günler yaşıyor. Özellikle geleneksel ve dijital para alanında birtakım yeni gelişmelere gebe olan Hindistan’da yeni bir devrimin ayak sesleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde kripto varlıklar hakkında bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Ancak henüz netlik kazanmadı. Dijital rupi tarafında ise yeni açıklamalar var.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan merkez bankası dijital para biriminin dijital ekonomiyi güçlendireceğini söyledi. Modi dijital dünyayı bir devrim niteliği olarak görüyor. Aynı zamanda ülkesinin bu devrimin bir parçası olacağına inanıyor. Hindistan dijital rupi ile ekonomi alanında önemli adım atmayı hedefliyor.

Başbakanın bildirdiğine göre, dijital rupi, yeni fırsatlar oluşturacak. Yani taşıma, baskı ve nakit yönetiminin lojistiğinin yükünü azaltarak fintech sektöründe devrim niteliği bulunacak.

Dijital rupi, Hindistan için bir devrim

Hindistan Başbakanı Narendra Modi 2 Şubat Çarşamba günü federal bütçeyle ilgili sanal bir konferans düzenledi. Modi, Bharatiya Janata Partisi (BJP) üyelerine ve liderlerine hitap etti. Başbakan konuşmasında, Hindistan’ın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) dijital rupinin potansiyel faydalarını vurguladı. 

Ülkenin Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman ise 1 Şubat Salı günü yaptığı bütçe konuşmasında, merkez bankası olan Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) 2022-23 mali yılında başlatacağını duyurmuştu. Son olarak Başbakan Modi yerel basına dijital rupi hakkında şunları söyledi: 

“Dijital rupi, fiziksel rupinin dijital biçimi olacak ve RBI tarafından düzenlenecek. Bu, fiziksel para biriminin dijital para birimi ile değiş tokuşunu sağlayacak bir sistem olacaktır.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin