Hindistan bankaları ABD bankacılık krizini takip edecek mi?
Hindistan bankaları ABD bankacılık krizini takip edecek mi?

Hindistan bankaları ABD bankacılık krizini takip edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kotak Mahindra Bank Ltd. Tüketici Bankacılığı Başkanı Shanti Ekambaram’a göre, Hindistan’daki bankacılık sistemi yeterli likiditeye sahip, bu nedenle Hint bankaları ABD ile benzer bir krizle karşı karşıya kalmayacak. Ekambaram, Hindistan bankacılık sektörünün küresel piyasa oynaklığına dirençli göründüğünü söylüyor.

Ekambaram, Hindistan bankacılık sektörünün ABD ve Avrupa’da son dönemde görülen piyasa oynaklığına karşı büyük ölçüde bağışık göründüğünü belirtti. Uzman, CNBC ile yaptığı bir röportajda, Hindistan’ın bankacılık sisteminin ABD ve Avrupa’dakilerden farklı şekilde yapılandırıldığını ve bu nedenle aynı tür risklere karşı daha az savunmasız olduğunu açıkladı.

Hindistan bankacılığını daha az değişken yapan nedir?

Ekambaram daha sonra, Hint bankalarının devlet tahvillerine yatırım yaptığını açıklamaya devam etti. Bu, Hindistan’daki mevduatların çoğunun perakende olması ve mevduat sürelerinin nispeten kısa olması gerçeğiyle birlikte, Hindistan bankalarını diğer ülkelerde görülen türden risklere karşı daha az duyarlı hale getiriyor.

Hindistan bankacılık sektörünün son 18 ila 24 ayda bankaların krediye fon yatırmasıyla güçlü bir kredi büyümesi gördüğünü de sözlerine ekledi. Bunun, hükümetin sermaye harcamalarına yönelik harcama taahhüdü ile birlikte büyümeyi teşvik etmesi ve sektörü istikrarlı tutması bekleniyor.

Hindistan tamamen korumalı mı?

Ancak Ekambaram, sektörü etkileyebilecek bazı faktörlerin olduğunu kaydetti. Bu faktörler, bankacılık sistemindeki makroları ve likiditeyi içerir. Bu nedenle, Hint bankaları için genel görünümün olumlu olduğunu belirtti. Hindistan’daki makro şu anda makul durumda ve hükümetin sermaye harcamalarına yönelik taahhüdünün büyümeyi desteklemesi bekleniyor.

Genel olarak, Kotak’taki tüketici bankacılığı başkanı, Hindistan bankacılık sektörünün ABD ve Avrupa Birliği’nde görülenden çok farklı göründüğüne ve küresel piyasa oynaklığına karşı daha dirençli olduğuna inanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin