Hillary Clinton, kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu
Hillary Clinton, kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Hillary Clinton, kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hillary Clinton, 19 Kasım’da Singapur’daki Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu sırasında kripto endüstrisiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Eski Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, kripto para birimlerinin çok ilginç ve egzotik olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, gelişmekte olan varlık sınıfının ABD dolarının rezerv para birimi olarak rolünü baltalama potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyor. Ayrıca kriptoların ülkeleri istikrarsızlaştırabileceğine inanıyor.

Hillary Clinton, kripto paraları dolar için bir tehdit olarak görüyor

Oturum sırasında Clinton, ulus devletleri kripto endüstrisinin yükselişine daha fazla dikkat etmeye çağırdı ve şunları söyledi:

“Son derece istikrarsızlaştırıcı olabilecek veya yanlış insanlarla ittifaklarda, ulus devletlerimizin çoğuna ve kesinlikle küresel para piyasalarına doğrudan tehdit olabilecek yepyeni bir faaliyet katmanı var.”

Hillary Clinton’ın görüşleri, Bitcoin’in bir aldatmaca gibi göründüğünü ve ABD dolarını geride bırakmaya çalışan başka bir para birimi olduğunu belirten eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşlerini yansıtıyor.

Hükümetler kripto alanını dizginlemeye devam ediyor

Bu haber, farklı ülkeler kriptoları düzenlemeye devam ederken geliyor. Çin, birkaç ay önce ticaretini yasaklayarak kriptolara karşı olumsuz bir tavır aldı. Daha muhafazakar bir yaklaşım benimseyen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kripto alanının yanlış ellere geçmemesini sağlamak için demokratik devletlerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Öte yandan ABD, kripto para birimlerinin sunduğu ulusal güvenlik risklerini aktif olarak ele alıyor. Örneğin, Biden yönetimi, kötü niyetli aktörlerin bu yılın başlarında Colonial Pipeline’ı hacklemesinden sonra kriptoyla ilgili fidye yazılım saldırılarıyla mücadele etmek için bir görev gücü oluşturdu.

Bunun üzerine Beyaz Saray, bilgisayar korsanlarının fidye yazılımı saldırılarına maruz kalmasından elde edilen gelirlerin izlenmesine yardımcı olacak bilgiler karşılığında 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

Başkan Biden, tartışmalı 1 trilyon dolarlık ABD altyapı tasarısını da imzalayarak yasalaştırdı. Henüz yürürlüğe girmemiş olsa da, yasa kripto brokerleri için daha katı raporlama gereklilikleri içeriyor.

Dünya, kriptoya sahip olma fikrine sıcak bakmalı

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler kripto alanını düzenlemek için mücadele ederken, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, sektörün gelişmesine yardımcı olmak için mantıklı düzenlemeler getirmeleri gerektiğini öne sürüyor.

Ona göre kripto varlıklar, bir para birimi ya da emtia olmayıp geleceğin finansal sistemine güç verecek bir teknoloji olduğunu iddia ediyor. CZ bunu Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu sırasında söyledi ve teknolojik yeniliklerin yavaş ilerleyebileceğini, ancak asla durmadıklarını belirtti.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin