Heyecanlandıran açıklama: ABD'nin en büyük yatırım bankası Bitcoin hamlesi yapabilir!
Heyecanlandıran açıklama: ABD'nin en büyük yatırım bankası Bitcoin hamlesi yapabilir!

Heyecanlandıran açıklama: ABD’nin en büyük yatırım bankası Bitcoin hamlesi yapabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’nin büyük yatırım bankası JPMorgan Chase’in eş başkanı Daniel Pinto, bankanın bir gün Bitcoin (BTC) ile ilgili olumlu bir hamle yapmak zorunda kalacağına inanıyor.

Talep artarsa Bitcoin hamlesi her an gelebilir

Yönetici Cuma günü CNBC’ye yaptığı açıklamada, JPMorgan’ın Bitcoin hizmetlerini sunma kararının müşterilerin talebine bağlı olacağını söyledi. Mevcut talep yeterince güçlü olmasa da, Pinto daha da büyüyebileceğinden emin:

“Zamanla farklı varlık yöneticileri ve yatırımcılar tarafından kullanılacak bir varlık sınıfı gelişirse, dahil olmak zorunda kalacağız. Talep henüz yeterli seviyede ama eminim bir gün o seviyeye gelecek.”

Pinto’nun son sözleri, bir süredir JPMorgan tarafından paylaşılan yükseliş sinyallerini takip ediyor. Ocak ayında yapılan Zoom görüşmesi sırasında, JPMorgan’ın küresel pazarlar başkanı Troy Rohrbaugh, bankanın kendi çalışanları, bankanın Bitcoin planlarını giderek daha fazla sorduğunu kabul etti. Pinto zaten BTC konusunda açık fikirli olduğunu söylüyordu.

JPMorgan CEO’su eskiden kripto paralara karşıydı

Şirketin CEO’su Jamie Dimon’un Bitcoin’e karşı olumsuz duruşuyla tanındığı düşünüldüğünde, JPMorgan’ın Bitcoin’e potansiyel geçişi biraz ironik görünüyor. Eylül 2017’de Dimon, dünyanın en büyük kripto para birimini “lale çılgınlığı” ile karşılaştırdı, büyük bir çöküş öngördü ve bunu bir “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi. O sırada Bitcoin 3.500 dolar civarında işlem görüyordu. Üç ay sonra, dijital para 20.000 dolara ulaştı, ancak kısa süre sonra büyük bir ayı piyasasına girdi.

Bitcoin, Kasım 2020’de piyasa değeri açısından JPMorgan’ı 352 milyar dolarla geride bıraktı. Dönüm noktasının geldiği tarih; Dimon’ın Bitcoin’i düzenleyici kontrollere sahip tescilli Blockchain ağlarıyla karşılaştırmasından sonraya denk geldi.

JPMorgan stratejistleri geçmişte Bitcoin hakkında karışık sinyaller verdiler. Ekim 2020’de JPMorgan’ın, Bitcoin’in fiyatının uzun vadede iki veya üç katına çıkacağını öne sürdüğü bildirildi. Birkaç ay sonra, JPMorgan stratejistleri John Normand ve Federico Manicardi, Bitcoin’in hareketli piyasa stresi dönemlerinde en az güvenilir varlık olduğunu savundu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin