Heyecanla beklenen Taproot yükseltmesi Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?
Heyecanla beklenen Taproot yükseltmesi Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

Heyecanla beklenen Taproot yükseltmesi Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merakla beklenen Bitcoin Taproot soft fork’una çok kısa bir süre kaldı. Taproot’un Bitcoin İyileştirme Önerileri (BIP), SegWit’ten bu yana yaklaşık dört yıldaki en büyük yükseltme olduğu için çok fazla heyecan var. Ancak, softfork’un ağın yeteneklerini ve gizliliğini bir gecede iyileştirmeyeceğini söylemekte fayda var.

Bitcoin programcısı ve teknik uzmanı Jimmy Song, güncelleme başladığında neler olacağını açıkladı. Natalie Brunell ile yakın tarihli bir röportajda şunları söyledi:

Birçok cüzdan sağlayıcısı henüz Taproot’u entegre etmedi. Yani, biraz zaman alacak ve faydaları bundan yıllar sonra ortaya çıkacak yani hemen değil.

Ancak, güncellemeden hemen sonra bazı değişikliklerin görüneceğini belirtiyor. Değişikliklerin bir parçası olarak Taproot’un Bitcoin’in akıllı sözleşme yeteneklerini geliştirmesi ve ağda daha fazla gizlilik getirmesi bekleniyor.

Ve tüm bu koşulların bir nevi benzerlerine sahip olabilirsiniz, çok kolay bir şekilde özetlenebilir. Böylece Taproot sayesinde “akıllı sözleşmenin birleştirilebilirliği” daha kolay hale geliyor.

Ek olarak Song, Taproot sonrası artan güvenlik hakkında yorum yapmak için “ev anahtarı” örneğini kullandı.

Eviniz için ne tür bir anahtar kullandığınızı kimsenin bilemeyeceğini söyleyebilirim.

Bir diğer önemli değişiklik, “belirli kullanım durumlarında” Blockchain üzerinde daha ucuz işlemler olabilir. Song, zincirde daha az yer kaplayarak kullanıcıların sonunda marjinal olarak daha az ücret ödeyebileceğini açıkladı. Ancak, bu her zaman geçerli olmayacak.

Paradoksal olarak, bazılarında biraz daha fazla ödeyeceksiniz çünkü aslında biraz daha fazla blok alanı gerekli olacak. Ama genel olarak, bu bir verimlilik kazancı.

Ve tüm bu değişiklikler madenci konsensüsünü gerektiriyor. Song bunu “muazzam miktarda iş” olarak tanımlıyor. Ancak Taproot ile birçok kullanıcı ara yüzü geliştirmesi yolda olabilir. Ve Song’a göre, kullanım durumu birkaç yılı bulacak.

Ama evet, bunun ilginç bir yükseltme olacağından ve kendi ayaklarına ateş eden kullanıcılar için çok daha fazla arıza durumunda güvenli mod sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Taproot, Bitcoin için Kasım yükselişine yol açabilir mi?

Kripto ticaret şirketi QCP Capital, bir Telegram güncellemesinde şunları yazdı:

BTC fiyatı, yaklaşmakta olan Taproot yükseltmesi tarafından şüphesiz desteklendi…

Firma ayrıca, bunun “bir dizi temel işlevi iyileştireceğinden”, QCP Capital’in “bu büyük olaya uzun süre BTC tuttuğunu” da sözlerine ekledi.

Kripto endüstrisinin son zamanlarda 3 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştığını da belirtmekte fayda var. Ve kısa bir süre sonra, Bitcoin bir geri çekilmeden önce 69.000 dolarlık yeni bir ATH’ye yaklaştı. Yazım zamanında, kripto 64 bin doların altında fiyatlanıyordu.

Ancak Bitcoin’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yüksek enflasyon nedeniyle gördüğü kısa vadeli yükseliş sonrası CryptoQuant, tasfiyelerin fiyatları aşağı çektiğini kaydetti.

Bu arada, buna rağmen Analist PlanB, Bitcoin için Aralık fiyat tahminlerini 135.000 dolara yakın tutuyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin