Bu kripto paralar
Bu kripto paralar "İki büyük"ten çok daha heyecan verici işler yapıyor

Bu kripto paralar “İki büyük”ten çok daha heyecan verici işler yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu kripto para üçlüsü, kimilerine göre iki en büyük kripto paradan daha uzun vadeli, gerçek dünya çekiciliği sunuyor.

Borsa tarihsel olarak dünyanın en büyük servet oluşturan platformlarından biri olmasına rağmen, birçok tanınmış kripto para son yıllarda geniş piyasa endeksleri etrafında dönüyor. Buna kripto topluluğunun “İki Büyük”ü, Bitcoin ve Ethereum dahildir.

Son beş yıllık dönemde, 16 Ocak’a kadar, S&P 500 kriteri %105 daha yüksekti. Karşılaştırıldığında, Bitcoin ve Ethereum, sırasıyla %5,200 ve %34,200’e yakın beş yıllık kazançlar elde etti.

Popülerlik bir yana, Bitcoin ve Ethereum riskleri beraberinde getiriyor

Yatırımcıların piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi hakkında neden bu kadar heyecanlı olduklarını anlamak zor değil. Sonuçta, ikisi de ilk hareket edene avantaj sağlıyor. Bitcoin, ticareti yapılabilen ilk kripto para birimiydi ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde diğer tüm tokenlerden daha fazla tüccar tarafından kabul ediliyor. Ayrıca geçtiğimiz Eylül ayında El Salvador’da yasal para haline geldi.

Bu arada, Ethereum piyasaya sürülen ilk akıllı sözleşme tabanlı blok zinciri ağıydı. Akıllı sözleşmeler, iki taraf arasındaki bir sözleşmenin müzakeresini doğrulayan, kolaylaştıran ve uygulayan protokoldür. Akıllı sözleşmeler, dijital kimliklerden tedarik zinciri yönetimine kadar her şeyi içerecek şekilde ödeme yapmanın ötesinde blok zinciri teknolojisinin uygulamasını genişleten teknolojidir.

Yine de, Bitcoin ve Ethereum’un kripto para birimleri arasında piyasa değerinde 1 Numara ve 2 Numara olması için tamamen iyi nedenler olsa da, ufukta uyarı işaretleri de gözüküyor.

Örneğin, yatırımcıların yeni teknolojinin alımını abartma konusunda uzun bir geçmişi vardır. Blockchain’in gelecekte ana akım bir teknoloji haline gelebileceğine aşikar gibi gözükse de, mevcut altyapının yerini alması uzun zaman alacak. Bu nedenle, umutların minimum gerçek dünya uygulamasına uyması için sönmesiyle, tüm kripto alanı önümüzdeki yıllarda oldukça büyük bir geri dönüşle karşı karşıya olabilir.

Bitcoin ve Ethereum gibi ilk nesil kripto para birimlerinin sürekli olarak yeni blok zinciri projeleri tarafından darbe aldığı konusu da var. Çoğu projenin değeri çok fazla olmasa da, bu benzersiz projelerin en azından bir kısmı “İki büyük” üzerinde bir rekabet avantajı sunacaktır.

Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha heyecan verici 3 kripto para

Bir kripto para biriminin uzun vadeli, gerçek dünya çekiciliğine sahip olması için rekabet avantajına ve farklılaşmaya sahip olması gerekiyor. Bu yüzden aşağıdaki üç kripto para birimini Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha heyecan verici işler yapıyor.

Avalanche (AVAX)

Uzun vadeli çekiciliği olan ilk kripto para birimi, bu yazının yazıldığı tarihte 22 milyar dolar değerinde olan ve en büyük kripto para birimleri arasında 12. sırada yer alan Avalanche (AVAX).

Avalanche, hızı, ölçeklenebilirliği ve uyumluluğu açısından “İki Büyük”ten üstün olan akıllı sözleşme tabanlı bir blok zincir ağı.

Bitcoin ve Ethereum popüler olabilir, ancak bu popülerlik ağları için bir dezavantaja dönüşebilir. BitInfoCharts.com’dan alınan verilere göre, Ethereum’un ortalama işlem ücreti Ekim ayının başından bu yana 20 doların üstündeyken, Bitcoin’in ortalama işlem ücreti aynı zaman diliminde ağırlıklı olarak 2 doların üzerinde. Ek olarak, Bitcoin ve Ethereum, her bir işlemin 60 dakika ve altı dakikada sonuçlanmasıyla (yani doğrulama ve yerleşme) yalnızca saniyede 7 işlemi (TPS) ve 13 TPS’yi işleyebilir.

Şimdi bu rakamları, ağı 4.500 TPS’den fazla işlem yapabilen ve işlemleri iki saniyenin altında sonuçlandıran Avalanche ile karşılaştırın. Tekrar ediyorum, iki saniyeden az! Dahası, tipik Avalanche işlemleri, Bitcoin veya Ethereum’dan önemli ölçüde daha düşük maliyetli olacaktır.

Avalanche hakkında özellikle ilgi çekici olan şey, Ethereum Sanal Makinesinin (EVM) blok zincirine dahil edilmesidir. EVM, geliştiricilerin Ethereum blok zincirinde merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmasına izin veren yazılımdır. Avalanche, gezegendeki en popüler dApp aracını etkili bir şekilde aldı ve işlem hızlarının ve işlem ücretlerinin daha uygun olduğu süper verimli ağına yerleştirdi.

Qtum

Mavi çipli kripto para birimlerini kesinlikle seven yatırımcılar için, “Quantum” olarak telaffuz edilen Qtum (QTUM), çok daha heyecan verici.

Bir zamanlar piyasa değerine göre daha büyük kripto para birimlerinden biri olan Qtum, ilk 100’ün hemen dışına düştü ve şu anda 1 milyar doların altında bir piyasa değerine sahip. Ancak boyutunun sizi aldatmasına izin vermeyin – bu blok zinciri tabanlı ağ, rekabet avantajları göz önünde bulundurularak oluşturulmuş.

Qtum’un başarısının sırrı, geliştiricilerin Bitcoin ve Ethereum’un en iyi yönlerini alıp bunları tek bir ağda birleştirmesidir. Bitcoin’den Qtum’un geliştiricileri, son derece güvenli UTXO işlem modelini kullanıyor. Bu arada, Ethereum’dan ağ akıllı sözleşme yeteneğini kullanıyor. İnsanlar ister para gönderiyor, ister daha karmaşık işlemler yapıyor olsun, bunların tümü Qtum’un ağında yapılabilir.

Kayda değer başka bir şey de, EVM’nin Qtum’un blok zinciri ağıyla uyumlu olmasıdır. Bu, dApp geliştiricilerinin Ethereum’a göre daha iyi ölçeklendirmenin (70 TPS’ye kadar) ve önemli ölçüde daha düşük işlem ücretlerinin keyfini çıkarabileceği anlamına gelir.

Qtum’u farklı kılan diğer bir faktör de Hesap Soyutlama Katmanıdır (AAL). AAL, geliştiricilerin ağdaki akıllı iletişim yeteneklerini sürekli olarak yükseltmelerini, ancak yine de UTXO işlem modeliyle uyumlu kalmalarını sağlayan teknik bileşendir.

Algorand (ALGO)

Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha heyecan verici bulduğum üçüncü kripto para birimi, akıllı sözleşmeye dayalı blockchain ağı Algorand (ALGO).

Avalanche gibi, Algorand da “İki Büyük” üzerindeki rekabet üstünlüğü ve farklılaşması nedeniyle öne çıkıyor. Örneğin, Algorand’ın geliştirme ekibinden Aralık ayında yapılan bir güncelleme, 4,36 saniyelik ortalama bir blok kesinliği sunduğunu ve 1.162 TPS işleyebildiğini gösterdi. Mevcut altyapı ile tipik sınır ötesi ödemenin onaylanmasının ve sonuçlandırılmasının bir hafta kadar sürdüğünü göz önünde bulundurarak, Algorand’ın ödemeleri 4,36 saniyede sonuçlandıran ağı, finansın geleceği için önemli bir avantajdır.

Algorand hakkında özellikle ilgi çekici bulduğum şey, birlikte çalışabilirliğe yaptığı vurgu. Şu anda CoinMarketCap.com’da listelenen yaklaşık 17.000 kripto para birimi ve muhtemelen binlerce başka blok zincir projesi üzerinde çalışıyor. Bu projelerden bazıları birbiriyle uyumlu olacak olsa da, birçoğunun olmama ihtimali yüksek. Algorand, para, dosya ve verilerin hızlı ve güvenli bir şekilde değiş tokuş edilmesini sağlamak için bu uyumluluk boşluklarını doldurmaya odaklanıyor.

Algorand için son bir avantaj, ağın saf hisse kanıtı (PPoS) olarak bilinen benzersiz fikir birliği mekanizmasıdır. Geleneksel hisse kanıtı blok zinciri ile, küçük token sahiplerinin bir ağı bozması mümkündür. Algorand’ın teklifleri oylamak ve blok önermek için rastgele ve gizlice ALGO sahiplerini seçen PPoS’u, ağ sabotajı için bu potansiyeli neredeyse ortadan kaldırır.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin