Herkesin beklediği bu teoriye göre Bitcoin neden düştü?
Herkesin beklediği bu teoriye göre Bitcoin neden düştü?

Herkesin beklediği bu teoriye göre, Bitcoin’deki düşüş yakında son bulacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Herkesin beklediği bu teoriye göre, Bitcoin’deki düşüş yakında son bulacak! The Crypto Fam’daki bir grup araştırmacı, fiyat manipülasyonunu Bitcoin’in ayı piyasasına bağladı. Bu da, kurumsal ticaretin gelişinin yatırımcıların dijital paranın çok büyük holdinglerini terk etmesine olanak sağladığını gösteriyor. Araştırmacılar, kurumsal kripto para ticaretinin gelişinin, piyasada fiyatların düşmesine yol açtığını da öne sürüyor.

Herkesin beklediği bu teoriye göre Bitcoin neden düştü?

Yeni bir teoriye göre, Bitcoin’de uzun süredir devam eden satış baskısının Bitcoin vadeli sözleşmelerinin piyasaya sürüldüğü 17 Aralık’ta başlaması önemli bir işaret. Bitcoin vadelilerini takip eden birkaç ayda Bitcoin fiyatı 20.000 dolar seviyelerinden 5.980 dolar seviyelerine  kadar geriledi. Yatırımcıların Bitcoin’de çok kolay bir şekilde kısa pozisyon açmalarını sağlayan Bitcoin vadelileri, hızlı düşüşe sebep oldu. Daha önce belirtildiği üzere, vadeli ürünler piyasaya sürülmeden önce Bitcoin’de kısa pozisyon almak neredeyse imkansızdı.

Teori, kurumsal paranın dünyanın en büyük vadeli işlem borsaları olan CBOE ve CME’de Bitcoin vadelilerinin piyasaya sürülmesinden önce (17 Aralık’tan önce) önemli bir miktarda Bitcoin stokladığını ortaya koyuyor. Bu nedenle ortaya çıkan ayı piyasası, bu ayın başlarında başlayan üçüncü ayağı ile üç ana aşağı hareketten oluşuyor. Her aşağı hareket benzer bir patern izliyor:

  1. Sahte bir düşüş
  2. Başarısız bir ralli
  3. Büyük bir düşüş

Araştırmacılar, ayı piyasanın gazı tükettiği sonucuna vardı

Her bir bacak aşağıya doğru, her bir düşüş, bir öncekinden daha az şiddetli düşük satış hacmine dayanır. Bu önemli çalışma, bu hafta kendilerini kripto meraklıları topluluğu olarak tanımlayan The Crypto Fam tarafından bir tweet serisi ile paylaşıldı. Araştırmacılar, grafikleri açıklarken ayı piyasanın gazı tükettiği sonucuna vardı. Çünkü Bitcoin tedariki, pompanın 17 Aralık’ta sona ermesinden bu yana azaldı. Araştırmacılar konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu, piyasaların nasıl çalıştığına dair çok basitleştirilmiş bir açıklama. Toplam Bitcoin arzının büyük bir kısmı işlem görmemekte. Bazıları boş veya unutulmuş cüzdanlarda sonsuza kadar kaybolur. Diğer Bitcoin’ler, asla satmayan güçlü ellerle temizlenir. Bu, piyasa yapıcılarına Bitcoin’deki payları ile daha büyük güç veriyor.

Herkesin beklediği bu teoriye göre, Bitcoin’deki düşüş yakında son buluyor!

Araştırmacılar, ayılar ve piyasa yapıcılarının düşük arz ile tükenmesiyle birlikte, düşüş eğiliminin sona ermesinin yakın olduğu sonucuna vardı. Sıçramalar, eskiye göre neredeyse dibe vurdu. Bitcoin fiyatları bu hafta başında 7.300 doların altına düştü. Ancak şu ana kadar 7.500 dolara yükseldi. Fiyatlar 6.000 doların altına indiğinden, fiyatlar yeni düşük seviyelerini test edemedi. Karşı tarafta ralliler de sırasıyla 12.000 ve 10.000 ile sınırlı kaldı.

Kurumsal kabul, kripto para birimi ticaretinin gelişmesinde olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Ancak vadelilerin aşağı yönlü risklerini de gösteriyor. Bu araştırmayla benzer bir sonuç, bu ayın başlarında San Francisco FED tarafından da ortaya konuldu. O raporda da Bitcoin’in ayı piyasasında olmasının nedeni olarak 17 Aralık’ta Bitcoin vadelilerinin başlatılması gösteriliyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Hacked

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin