Herkes kutlama yaparken efsane analist uyardı: Sert Bitcoin düşüşünün tarihini verdi!
Herkes kutlama yaparken efsane analist uyardı: Sert Bitcoin düşüşünün tarihini verdi!

Herkes kutlama yaparken efsane analist uyardı: Sert Bitcoin düşüşünün tarihini verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve diğer varlıkların döngüsel bir yapı sergilediğini inkar etmek mümkün değil. Aslında döngüler doğrudan kripto para biriminin koduna bile yerleştirilmiş durumda. Varlık yaklaşık dört yılda bir gerçekleşen blok ödül yarılanmasıyla doğasında büyük bir değişime uğruyor. Dört yıllık döngü, arz ve talepte bir dengesizliğe neden oluyor ve bu da fiyat değerlendirmesini büyük ölçüde destekliyor.

Bitcoin fiyatında derin düzeltme kapıda olabilir

Ancak bu, kripto para biriminin döngüsel eğilimler sergilemesinin tek yolu değil. Bir Bitcoin analisti, önemli bir tarihe ve dönüm noktasına ulaşıldığına dayanarak “derin bir düzeltme” bekliyor. Fiyat ilk kez 20.000 doların üzerine çıksa bile önemli bir düzeltme gerçekleşme ihtimali hiç de uzak görünmüyor.

Bitcoin tarihinde ilk kez 20.000 doların üzerine çıktığı için kripto para piyasası şu anda bir kez daha tüm dünyanın gündeminde. Kripto para biriminin böyle bir sayıya en son yaklaştığı zaman, 2017’nin son ayıydı.

2017’de FOMO vardı, 2020’de vaziyet değişti

O zamana döndüğümüzde, sahne kuşkusuz çok farklıydı. Bireysel yatırımcılar geç dönemde zengin olma umuduyla FOMO (fırsatı kaçırma korkusu) yaşarken, kurumlar bu tür fiyatlarda varlığın sürdürülebilirliği konusunda haklı olarak şüpheyle yaklaştı ve beklemeyi tercih ettiler.

Bitcoin, kabaca 200 milyar dolarlık piyasa değerinde istikrarlı bir temel oluşturdu ve gerçek kalıcı güce sahip bir ağ haline geldi. Ani Blockchain devrimini kabul etmeyen aynı kurumlar, şimdi kripto para birimini 20.000 dolardan bile çok daha değerli görüyorlar, enflasyon koruması olarak kullanılması nedeniyle artık varlığa daha çok önem veriyorlar.

Dünyanın zenginleri, toplumu değiştiren 2020 yılında gelecek her türlü olumsuz etkiyi takiben satın alma gücünü korumanın bir yolu olarak BTC’yi arıyor.

Eski zirve, 17 Aralık 2017 tarihinde görülmüştü, yani üç sene önceden yarına tam olarak üç yıl. Ve bu üç yıllık dönümde, 20.000 doların üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi belirlenirken, bir analist benzer bir tepkiyle karşılaşılabileceğini zannediyor.

Bitcoin’in 2017’deki meteorik yükselişi 17 Aralık’ta sona erdi. İlginçtir ki, BTC bir yıl sonra aynı tarihte, 2018’de dip yaptı.

Tuhaf döngüsellik dizisi devam ediyor. 2019’un dibi 6.400 dolar civarında belirlenmişti. Tahmin ettiğiniz gibi bu dip yine 17 Aralık tarihinde görülmüştü. Koşullar önceki her “pivot noktasından” çok farklı olsa da, yinelemeler pek de basit görünmüyor.

17 Aralık kritik bir tarih

Yukarıda bahsedilen analist, Bitcoin’de ve diğer kripto para birimlerinde bu tür mevsimselliği veya döngüselliği ilk fark eden kişi değil. Çoğu piyasa katılımcısı döngüsel, ikiye bölünmeye dayalı teorilere inanıyor. Öyleyse neden tepe ve diplerin belirli bir tarih dizisinde meydana gelebileceği fikrine katılmayalım?

Yaşayan en büyük trader ve analistlerden bazıları, bu döngüleri anlayarak para kazanılacağına inanıyordu. W.D. Gann, astrolojinin gezegensel hizalamaya odaklanmasına benzer şekilde, özellikle zamana fiyat ve geometri ile bakan araçlar geliştirdi.

Aşağıdaki “Gann Kutusu”, Bitcoin’in 30.000 dolar veya daha fazlasına geri dönmeden önce %30 ile %40 arasında bir “derin düzeltme” görebildiği döngüsel teoriye güven katıyor. %30-40 düzeltme bölgesi, 0.5 ve 0.618 Fibonacci geri çekilme seviyeleri arasında sıralanıyor. Araç, her 17 Aralık’ta zamanlamanın ötesine geçiyor ve aynı zamanda Haziran 2019 zirvesini ve bu noktaya yol açan Haziran 2020 konsolidasyon aşamasını da yakaladı.

Veriler, Bitcoin’in tipik olarak boğa piyasalarında ortalama olarak %37 düzelttiğini ve bu tür hedeflerle aynı hizada olduğunu gösteriyor. Herhangi bir düşüşün en uç noktasında, 11.700 dolar tersine dönme noktası olabilir. Ancak varlığın devam eden yükselişine rağmen 13.800 dolarlık bir yeniden test oldukça muhtemel görünüyor.

Yukarıdaki grafik, kripto para birimi için pivot noktalar olarak görünen diğer önemli tarihleri ​​de vurguluyor. En yakın olan şubat, derin V kısa vadeli dip seviyesinin 2018’de geri çekildiği, ayı piyasasının düşük seviyelerinin son yeniden testi olarak hareket ettiği ve Kara Perşembe çöküşünden hemen önceki zirveydi.

Bir sonraki ise, dört yıldır güçlü bir yükseliş göstergesi olan nisan.

Zamanlamaya yardımcı olabilecek diğer Gann araçları da bundan sonra olacaklara biraz ışık tutabilir. Ne yazık ki, “efsanevi trader” sırlarını nadiren paylaşıyor, bu nedenle bu araçları kullanmak her zaman net bilgiler sunmuyor.

Geride bıraktığı dikkat çeken bir şey ise Wikipedia sayfasında, en azından aralık ayı civarında emtia piyasalarındaki döngüselliğin bir kanıtı.

Boğa yatırımcıları, buradan bu kadar büyük bir düzeltme görülmesi veya bu tür eksen noktalarının var olması fikrine karşı çıkabilir. Ancak unutmaları ihtimaline karşı, Bitcoin en son 20.000 dolardan düştüğünde, sadece birkaç hafta içinde 6.000 doların altına gerilemişti. Bu büyüklükte bir düzeltme olası görülmüyor ancak varlığın bir sonraki yükseliş aşamasına açıkça başlamasına rağmen,%30-40’lık bir düşüşün neden göz ardı edilemeyeceğini de ortaya koyuyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin