Bitcoin performansı, MicroStrategy’nin hisselerini düşürdü…

Herkes kendi zararını konuşuyor: MicroStrategy’nin zararı ise akıllara zarar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 3 günlük çöküşün bilançosu yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Ağır bir yük bırakan kripto piyasası, yatırımcıların milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldu. Bireysel yatırımcılar ise ne kadar zararda olduklarını hesaplama çalışıyor. Ancak burada zararın boyutunu ölçmek psikoloji olarak sizi daha da kötü yapabilir.

Kurumsal yatırımcıların bile zararda olduğunu düşünerek genel piyasa hareketlerini izlemek mantıklı olacaktır. Bireysel yatırımcıların daha çok altcoin tercihinden bulunduğunu düşünürsek, Bitcoin ve Ethereum takibi daha çok önemli.

Microstrategy, elindeki Bitcoin (BTC) miktarıyla ne kadar zararda olduğu merak ediliyor. Kurumsal şirket, BTC fiyatı son 24 saat içinde 25 bin doların altına düştüğü için %18 düşüşle 713 milyon dolar kayıp yaşadı. Bitcoin müjdecisi Michael Saylor liderliğindeki şirket henüz Bitcoin’lerinden hiçbirini satmadı. Ancak BTC fiyatı 21 bin dolara düşerse bir marj çağrısı ile karşı karşıya kalacak.

MicroStrategy’nin kaybı, Bitcoin 25 bin doların altına düşerken genişliyor

MicroStrategy, yaklaşık 3.97 milyar dolar değerinde, ortalama 30.700 dolar fiyatla 129.218 BTC’ye sahip. Şirket şu anki düşüşle beraber ciddi bir zarara uğramış durumda.

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün 25 bin doların altına düştükten sonra değer 3,25 milyar doların altına geriledi. Ayrıca Bitcoin’in birkaç faktörün ağırlığı nedeniyle 21 bin dolara düşme şansı oldukça yüksek. Artan enflasyon, baskının ortasında piyasa genelindeki satışlar, stETH-ETH depeg ve diğer faktörler BTC fiyatının düşmesine neden oluyor.

MicroStrategy, Bitcoin satın almak için milyarlarca kredi aldı. Son zamanlarda şirket, daha fazla Bitcoin satın almak için Silvergate Bank ile 205 milyon dolarlık bitcoin teminatlı kredi aldı. BTC fiyatı 21 bin dolara ulaşırsa şirket en kötü durumda olacak. Aslında, milyarlarca dolarlık borcu, yavaş yavaş azalan yazılım işi ve son derece değişken bir varlığa maruz kalması nedeniyle yatırımcılar tedirgin olmuş durumda.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin