featured

Haziran Ayında Yükselen NEAR

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran, NEAR Ekosistemi için heyecan verici gelişmelerle dolu bir ay oldu. Bir yandan önemli duyurular diğer bir yandan da platform geliştirmeleri hızla devam etmektedir. Haziran ayında gerçekleşen NEAR TownHall konferans süreçleri bu heyecanın çoğunu kapsadı. Aynı zamanda Teksas Austin’de gerçekleşen Coindesk Consensus’un ilk canlı konferansı oldu.

NEAR’ın Haziran ayında gerçekleşen TownHall konferansında özel konuklar yerini aldı. NEAR’ın kurucu ortağı Illia Polosukhin, yeni bir NEAR CMO’sunu tanıttı. Ve bir Süper Star aktris olan MilaKunis de NEAR üzerine inşa edilen Armored Kingdom Metaverse sini tanıtmak için konferansta hazır bulundu.

NEAR`ın Ekosistemdeki Hakimiyeti

NEAR kurucu ortağı Illia Polosukhin, Ekosistemin ilerlemesi ve sürecin hangi boyutlara ulaştığı hakkındaki düşüncelerini paylaştı. NEAR’ın şu anda dünyadaki en hızlı büyüyen ikinci Web3 geliştirici ekosistemi haline gelmesi de dahil olmak üzere bazı heyecan verici kilometre taşlarına dikkat çekti.

Konferans sürecinde, geliştirici deneyimi alanında bazı olumlu haberler paylaşan Illia, ayrıca chuck-only özelliğinin de tamamlandığını belirtti ve başlıca WASM performans geliştirmelerinin bir JavaScript sanal makinesini olan VM (VirtualMachine) üzerinde mümkün kılındığını ifade etti. Illia ayrıca bir JavaScript‘ Yazılım Geliştirme Kitinin’ (SDK) yakında kullanıma sunulacağını da doğruladı. Bu özellik, herhangi bir JavaScript geliştiricisinin doğrudan NEAR’a Kod göndermesini mümkün kılacaktır.

Near`ın kurucularından biri olan Polosukhin, “Geçen yıldaki iyileştirmeler ile birlikte akıllı sözleşmeler yoluyla NEAR üzerinde tam uyumlu bir JavaScript çalıştırmayı başardık” diye ifade etti. “Bu gelişme, herhangi bir JavaScript veya Web geliştiricisinin NEAR’ı geliştirebileceği anlamına geliyor. Bu gerçekten heyecan verici bir gelişme.! Çünkü yakında çok sayıda deneyimlemenin gerçekleştiğini göreceğiz.”

NEAR Yeni Pazarlama Görevlisi

Konferans sırasında NEAR’ın yeni CMO’su Jack Collier kendisini topluluğa tanıttı. Daha sonra Consensus’tan çıkan bazı önemli duyuruların bir özetini katılımcılar ile paylaştı.

CMO Collier, “NEAR’a katıldığımdan bu yana geçen süreç boyunca, zamanımın çoğunu ekosistemdeki insanlarla tanışarak ve onları dinleyerek geçirdim” diye ifade etti. Ayrıca, “Beni gerçekten etkileyen şeyin, ekosistemimizin ne kadar tutkulu, canlı ve çeşitli olduğu ve NEAR Vakfı’na katılmaktan ve Web3’ü ana akım haline getirmenin bir parçası olmaktan büyük heyecan duyuyorum.” Diye belirtti.

Collier ayrıca, SWEAT ‘ın kısa bir zaman içerisinde 10 milyon dan fazla cüzdan oluşturulma rekorunu kırdığını duyurdu. Bu, NEAR’da hareket ekonomisinin tüm hızıyla devam ettiğinin bir işaretidir dedi. Collier, “Web3’ün kitlelere ulaştırılması ve insanların kazanca dayalı bir ekonomide kendileri için nasıl değer üretebileceklerinin yeniden keşfedilmesi büyük bir kilometre taşı” diye ifade etti.

NEAR Coin ve Birçok Etkinlik

NEAR ekosistemindeki canlı etkinlikler Consensus’tan sonra artmaya devam edecek. Vakıfta Deneyimsel Pazarlama ve Etkinlik Lideri olan YadiraBlocker, TownHall konferansında gelecekteki yaklaşan etkinliklerden bahsetti. Bunlardan bazıları, Lizbon’daki NEAR Coin ve Paris’teki Eth CC etkinlikleridir.

Blocker, “NEAR Coin’da bu yıl ölçüyü ikiye katlayacağız” dedi. “Time Out pazarının tam karşısında muhteşem bir sahil kenarında olacağız dedi. Protokol haberleri, yükseltmeler, güncellemeler ve teknik geliştirme atölyelerine kadar olan her şeyi katılımcılara sunacağız. Ayrıca konuşmacılar için katılımı aktif duruma getirdik, katılım için nearcon.org’a giderek ve başvurunuzu yapabilirsiniz!”

Olumlu Gelişimleriyle Near

Göründüğü üzere birçok yenilikle ilgili kullanıcının karşısına çıkan Near birçok ilke imza atıyor. Bu bağlamda piyasada ve WEB3 evreninde adından sıkça bahsettiriyor. Birçok ünlü ismin de ilgisini çeken bu coin gelecekteki yapacağı çalışmalar konusunda bizlerde şimdiden merak uyandırıyor.

NEAR hakkında

NEAR, süper hızlı, inanılmaz derecede güvenli ve sonsuz ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmış yüksek performanslı bir blok zinciridir. NEAR’ın vizyonu, insanların finansı, yaratıcılığı ve toplumu yeni ve kapsayıcı yollarla yeniden tasavvur etmelerini sağlayan bir ağ oluşturmaktır.

NEAR, ödüllü bir mühendis ve girişimci ekibi tarafından kullanımı basit, kapsayıcı ve çevre için iyi olacak şekilde inşa edilmiştir. NEAR, A16Z, Pantera Capital, Electric Capital, Dragonfly Capital, Coinbase Ventures, Blockchain.com ve Baidu Ventures gibi en iyi VC’ler tarafından desteklenmektedir.

Şimdi NEAR topluluğuna katılın:

Website | Twitter | Reddit | Youtube | Medium | Discord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin