Hasta verileri artık Curaizon sayesinde daha güvende olacak.
Hasta verileri artık Curaizon sayesinde daha güvende olacak.

Hasta verileri artık Curaizon sayesinde daha güvende olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’de bir dizi yüksek profilli verinin siber saldırıya uğramasından sonra, hastaların tıbbi kayıtlarının emniyette olduğuna dair güven oldukça azalmıştı. Bu güvenin azalmasında bir İngiliz gazetesinin sahtekârlıkla tıbbi verileri elde ettiği konulu bir davadaki açıklamalar da oldukça etkili oldu. Diğer durumlarda tıbbi verilerin gizliliği tehlikeye girmiş, bazı yargı davalarında ise gizlilik hakları genel araştırma ihtiyaçları ile çatışmaktadır. İlaç bağlılığı teknolojilerinde bir öncü olan Curaizon ise verilerin gizliliğini korumak için bir çözüm sunuyor. Curaizon’un çözümü, hastalar, hastaneler ve tıbbi araştırmacılar için oldukça önemli olan verilerin güvenli bir şekilde paylaşılması için Blockchain tabanlı özel teknolojileri kullanmasıdır.

Birleşik Krallık’ta yaşanan siber saldırı sağlık sektöründeki bir açığı gözler önüne serdi

Mayıs 2017’de yaşanan ciddi derecedeki siber saldırı, özellikle Birleşik Krallıktaki Ulusal Sağlık Hizmeti’nin bazı bölümlerini, BT sistemlerini kullanılmaz hale getirdi. Ve özelikle tıbbi veriler için büyük bir risk oluşturdu. Şimdi ise gündemde olan yeni bir dava, gazetecilerin ünlülerin hastane kayıtlarını hedef aldığını gösteriyor. Konuyla ilgili haber yapan bağımsız medya platformu Byline Investigations, Rupert Murdoch’a ait bir Birleşik Krallık gazetesi olan The Sun için serbest haber yapan ahlaksız bir kişinin, kendisinin psikiyatrist olarak gösterip, film ve pop yıldızlarının tıbbi kayıtlarını almak için rüşvet teklif ettiğini açıkladı.

Adam Tanner, “Bedenlerimiz ve Verilerimiz” adlı kitabında, şirketlerin tıbbi kayıtlarımızı satarak nasıl milyarlar kazandığını anlatıyor. Veriler anonimleştirilmiş olsa bile genel halk da risk altında bulunuyor. Hastalar, kişisel bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşılmayacağına kesin gözüyle bakarak doktorlarla paylaşırlar. Bununla birlikte, birçok durumda anonimleştirildiği iddia edilen bilgiler, genellikle en yüksek teklif verene satılmaktadır. Teknolojideki ilerlemeler, veri madencileri veya diğer brokerler, daha sonra çeşitli fitness monitörlerinden gelen veriler ve çevrimiçi bilgi gibi farklı kaynaklardan gelen bilgileri çapraz referans alarak bireyler hakkındaki ayrıntılı dosyaları derler. Bu arada, Journal of Law ve The Biosciences dergisindeki yakın tarihli bir makale, ABD sağlık hizmeti sağlayıcılarının, hastanın rızası olmaksızın bu bilgiyi isteyen herkese bir hasta genomu şeklinde sunabildikleri konusu da az bilinen bir gerçektir.

Bu bilinenlere karşılık, halkın genelinin, bilgi paylaşımı konusunda ihtiyatlı davranması şaşırtıcı değildir, hatta bu suskunluklarının sağlıklarına olumsuz bir etkisi olsa dahi. Elbette bu durum ilaç bağımlılığı seviyeleri çok yüksek olduğunda geçerlidir (yetişkinler arasında yüzde 50’ye ulaşan). Curaizon, hastaların kendi sağlık verilerine sahip olmalarına, ihtiyaç halinde hastalardan gerekli onaylar alınarak usulüne uygun ilgili kurumlar ile paylaşılmasına yardımcı olur. Şirket ayrıca, günümüzde mevcut olan yenilikçi yapay zeka tekniklerini kullanan büyük verilerden sağlanan kesin analizlerin, bireysel ihtiyaçlara daha fazla odaklanması gerektiğine inanmaktadır.

Curaizon sağlık sektöründe ezber bozan bir teknoloji kullanıyor

Curaizon’un CuraServe teknolojisi ilaca bağlılığı azaltır, sağlık giderlerini düşürür ve tıbbi araştırmaları destekler. Bu teknoloji üç temel alandan oluşur: CuraServe, CuraView ve CuraData. CuraServe hastalarla iletişim kurarak ilacı almak için müdahaleci olmayan hatırlatmalar yapar. kısaca  hasta davranışlarına gerçek zamanlı bir bakış sunar. CuraView, sağlık hizmeti sağlayıcılarının eski sistemleriyle entegre çalışarak, elektronik tıbbi kayıtlara gerçek zamanlı geri bildirim sağlar. CuraServe ile toplanan tüm veriler CuraData’da saklanmakta, hastaların benzersiz ve anonim verilerini temsil etmekte ve sadece demografik ve bağlılık verilerini içermektedir. Sistem, Curaizon’un gerçek zamanlı uyum teknolojileri tarafından toplanan verileri hasta verileriyle birleştirir. Verilerin güvenliği, gerekli coğrafi alanda şifrelenmiş bir bulutta depolama zinciri dışında, Blockchain depolama işaretçileri ve kuraları ile erişim ve kullanım  sağlanır.

Curaizon CEO’su Nicholas Rumble, şirketin büyük veri analizinin topluma nasıl fayda sağlayabileceğini şöyle açıklıyor:

Tedaviye yönelik araştırmaları geliştirmeye ek olarak, büyük veri analizi operasyonel lojistiği de geliştiriyor. Doktorlar hastaları daha etkili bir şekilde tedavi etmek için AI teknolojimizi kullanabilirler.  Mevcut teknolojimiz, sağlık hizmeti sağlayıcılarının hastaları ve durumlarını gerçek zamanlı olarak izlemelerini sağlar. Böylece hastaların sağlık durumu daha etkin bir şekilde izlenir ve büyük bir olasılıkla tekrar hastaneye kabul edilme ihtimali azaltılmış olur. Ayrıca doktorlar ve hemşireler genel sağlık konusunda daha kapsamlı bir bilgi elde etmek için akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla hastaların durumunu izleyebilir.

Araştırmacılar, akademisyenler ve ilaç firmaları aynı zamanda CuraData’nın benzersiz mimarisi aracılığıyla anonimleştirilmiş büyük verilere erişebilirler. Aynı zamanda Blockchain teknolojisi, şifreleme ve bulut hizmetleri sayesinde daha fazla güvenlik sunar. Sonuç olarak, hastalar ve sağlık hizmeti sağlayıcıları, güvenli tıbbi verilerin tek hak sahipleri değildir.

Sağlık sektöründe çığır açan bu şirket ve kullandığı Blockchain tabanlı teknoloji hakkında detaylı bilgi almak için firmanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Curaizon

Web SitesiFacebookTwitterLinkedinYoutube

 

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin