Harmony, daha önce yaşadığı saldırıyla ilgili kurtarma planını güncelledi

Harmony, daha önce yaşadığı saldırıyla ilgili kurtarma planını güncelledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Harmony protokol ekibi, 2022 yılının Haziran ayında Horizon Bridge ağında saldırıya uğramıştı. Bu hack saldırısında 100 milyon dolarlık bir kayıp yaşanmıştı. Ekip bu saldırı için yeni bir plan açıkladı.

Harmony’nin blok zincirini yeni tokenler basmadan korumayı amaçlayan sistem üzerinde duruyor. Buna ek olarak varlık kurtarma teklifiyle ilgili topluluğu ve ortakları için bir güncelleme duyurdu.

Harmony, tüm zincirler arasında Katman 1 güvenilir köprüsü yapmayı amaçlayan çapraz zincir modeline sahip, etkin bir hisse kanıtı (EPoS) paylaşımlı ağıdır. Ancak yaz döneminin başında yaşadığı saldırı güvenilir ibaresini biraz geçersiz kıldı.

Harmony, yeni kurtarma planı ile karşımızda

Hack, varlıkları Harmony ve Ethereum blok zincirleri arasında taşımak için zincirler arası bir köprü olan Horizon Ethereum Bridge’den yararlandı. Saldırganlar, tüm tokenleri ETH’ye çevirmeden ve fonları aklamaya başlamadan önce 100 milyon dolar değerinde BUSD, USDC, ETH ve WBTC varlıklarını çaldı.

2022 senesi hack saldırılarının rekoruyla geçiyor. Sadece saldırılar değil, uğradıkları maddi boyutu da bir hayli fazla oluyor.

Harmony, çalınan fonları iade etmek için 1 milyon dolarlık bir ödül teklif etti. Harmony’nin çekirdek ekibi daha sonra saldırı kurbanlarına tazminat ödeme planının bir parçası olarak milyarlarca yeni Harmony ONE tokeni basmak için bir hard fork önerdi. Luna’daki gibi ekip, yeni bir varlık orataya çıkarmak istiyor.

Harmony tarafından alınan bu karar pek karşılık bulmadı. Harmony topluluğu, yönetimi enflasyonist etkisinden endişe duyduğundan bu öneriden memnun görünmedi. Önerge daha sonra ekip tarafından şimdilik geri çekildi.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin