featured

Hanson Robotics, Blockchain Tabanlı Bir Yapay Zeka Pazaryeri Oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisinin kullanım durumlarının sayısı neredeyse sınırsızdır. Bir çok çalışmanın bir şekilde mali sektör üzerinde yoğunlaşmasına rağmen, Hanson Robotik çok farklı bir gelecek düşünüyor. Şirket, yapay zekasını daha akıllı hale getirmek için blockchain teknolojisini kullanmak istiyor. Bu amaçla, AI (Yapay Zeka) geliştiricilerinin çalışmalarını paylaşabilecekleri bir blockchain tabanlı pazar üzerinde çalışıyor.



AI VE BLOCKCHAIN BIRLIKTE

Hanson Robotics tarafından oldukça iddialı bir proje olduğu kesin. Şirket, en iyi Sophia  robotu ile tanınıyor  ancak yine de birkaç başka proje üzerinde çalışıyor. Bu konulardan bir tanesi dünyanın dört bir yanından gelen yapay zekalı geliştiricilerin kreasyonlarını paylaşabilecekleri bir blockchain tabanlı pazar alanı.

Bu şuana kadar gördüğümüz en ilgi çekici projelerden biri diyebiliriz. Yapay zeka ve blockchain teknolojilerini bir araya getiren bir şirket oldukça ilgi çekici. Bu konseptte olan her yazılımcı; paylaşışan AI kodlarına erilebilir ve bunu  mevcut robotları geliştirmek için kullanabilir. Ayrıca, genel olarak daha büyük ve daha iyi bir donanım oluşturmak için yazılımı bir vakıf olarak kullanabilirler çünkü yapay zekanın oluşumu için sınırsız sayıda olasılığın olacağını hesaba katmak gerekir.

Şimdilik bu proje SingularityNET’in kod adı ile gidiyor . Skynet tehdidinden pek çoğu korkmuyor olabilir, ancak yapay zeka sektöründeki gelişmeleri paylaşabilmemiz, er ya da geç bizi kesinlikle oraya götürebilir. Bu girişimin nasıl yürüdüğünü görmek herkes için ilgi çekici olacaktır.  Yapay zeka (AI) kavramı, blockchain ile birleştiğinde neler olabilir şimdiden düşünmek bile heyecan verici.

Blockchain teknolojisi genel olarak finansal kavramlar üzerine kurulmuş olarak görüyor olsak da Bu teknoloji, finansal sektörde de büyük bir değeri var olacaktır.

Bununla birlikte, bu, mutlaka aniden gelişmekte olan bir ademi merkeziyetçiliği göreceğimiz anlamına gelmiyor. Blockchain teknolojisi yalnızca AI teknolojisinin kendisinden ziyade yeni pazarın güçlendirilmesi için kullanılacaktır. Gelecekte herhangi bir noktada merkeziyetçi olmayan bir AI göreceğimiz tamamen imkansız değildir, ancak şu an için plan bu değildir. Yine de bu pazarın yaratıldığını görmek güzel olacaktır. Bilindiği gibi yapay zeka (AI) sektöründe çok sayıda gelişme var, ancak bu çözümlerin birçoğu uygun bir platform aracılığıyla aktif olarak paylaşılabiliyor.



Ancak SingularityNET’in hayata geçeceği belli değil. Şimdilik, Hanson Robotik hala gelişme aşamalarının başında görünüyor. Böyle merkezi olmayan bir pazaryeri oluşturmak zaman ve çaba gerektirir ve bundan böyle kamuoyuna açık olmayabilir. Daha büyük soru, bu konuda daha fazla çaba sarf edip edemeyeceğimiz. Yapay zekâ, en ilginç endüstrilerden biri olmuştur; kimse inkar edemez.

Themerkle



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin