Şok iddia: Elon Musk'ın şirketi SpaceX, Bitcoin almaya hazırlanıyor olabilir! Kritik bilgi geldi
Şok iddia: Elon Musk'ın şirketi SpaceX, Bitcoin almaya hazırlanıyor olabilir! Kritik bilgi geldi

Hakim, Elon Musk ve SEC anlaşmasını onayladı: Musk 40 milyon dolar ceza ödeyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD yargısı, Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk ve SEC arasındaki 40 milyon dolarlık anlaşmayı onayladı. SEC, attığı tweetlerle Tesla hisselerinin 420 dolardan satın alınacağını bildiren Musk’ın, yanıltıcı bilgi verdiğini ve hisse değerini manipüle ettiğini belirtmişti. Anlaşmaya göre Musk, 2004’ten beri başkanlığını yürüttüğü Tesla’daki görevinden istifa edecek. Elon Musk’ın istifa etmek için 45 gün süresi var ve Musk, 3 yıl içinde şirketteki eski görevine dönemeyecek.

Elon Musk ve SEC Twitter konusunda uzlaştı

Elon Musk ile SEC, yargı gözetimini altında, Twitter da dahil olmak üzere tüm iletişim araçları üzerinde ön onayı içeren çözüm üzerinde anlaştı.

Tesla’nın başkanı olarak görevinden ayrılmak ve 20 milyon dolarlık para cezasını ödemek zorunda kalmanın yanı sıra, Musk’ın herhangi bir platformda özellikle de Twitter’da tüm iletişimlerini denetleyecek bir avukata sahip olması gerekiyor.

Atanan avukatın ayrıca, tüm mesajların yayına girmeden önce, özellikle de şirketin hisse senedi fiyatı ile ilgili olabilecek bilgileri taraması ve onaylaması gerekecek.

Musk’ın tweetlerinin çoğu kriptoyla alakalı olmasa da Twitter’da dolandırıcılık yapan spam göndericilere ve kripto para birimiyle ilgili bazı rastgele yorumları da tartışma konusu oldu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin