Haftayı yüzde 23 ile kapatan Bitcoin için sırada ne var?
Haftayı yüzde 23 ile kapatan Bitcoin için sırada ne var?

Haftayı yüzde 23 ile kapatan Bitcoin için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, yüzde 22,49 yükselişle Nisan 2019’dan bu yana en iyi haftasını kaydetti.

Traderlar kurumsal yatırımcılar arasında yükselen bir güvenli liman alternatifi olarak artan önemini değerlendirdikçe, kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 24.300 $’a yükseldi. Bitcoin’e yönelik duygusal değişim, en geleneksel riskten korunma varlıklarından bazılarının orta vadeli bir düşüş görünümünü yansıtmasıyla gerçekleşti. Buna ABD doları da dahil.

Geçen hafta neler yaşandı

Brexit iyimserliği, koronavirüs aşısının yaygınlaşması, ABD Federal Rezervinin güvercin görünümü ve yeni bir ABD teşvik yasası umutları gibi faktörler, doların düşürülmesine baskı yapmaya devam etti. Zayıflığını yansıtan doların bir sepet döviz karşısındaki performansını izleyen ABD doları endeksi, Nisan 2018’den bu yana ilk kez 90’ın altına düştü.

Birçok trader, orta vadede doların değerinin daha da düşeceğini tahmin ederek Bitcoin tekliflerini artırdı.

Mart 2020’nin küresel piyasa rotasından bu yana dolar ile negatif korelasyonu göz önüne alındığında, kripto para birimini fiat karşıtı bir varlık olarak görüyorlar. O zamandan beri BTC / USD yüzde 500’den fazla arttı. ABD dolar endeksi ise yüzde 12,68’lik düşüş yaşadı.

US Dollar Index, DXY, US Dollar, Greenback

Komite başkanı Jerome Powell, Çarşamba günkü 2020’deki son toplantısının ardından, tahvil satın alma programlarına devam edeceğini taahhüt etti. Bu arada, ABD Kongre liderleri 900 milyar dolarlık teşvik paketi üzerinde bir anlaşmaya vardılar. Her ikisi de yeni haftaya doğru ABD doları üzerinde daha fazla düşüş baskısı ekliyor.

Bu da Bitcoin traderlarının en azından 23.000 $’ın üzerinde yeni oluşturulmuş günlük destek seviyelerinin üzerinde kazanç elde etmesini sağlayabilir.

Bitcoin görünümü

Temelde, yeni hafta oldukça makroekonomik seviyelerde görünüyor. Ekonomik takvimde, ortalama bir Bitcoin traderının ticaretinde büyük ölçüde long / short gitmesini etkileyebilecek önemli olaylar ve veri yayınları bulunmuyor. Yaklaşan Noel tatili sezonu muhtemelen çoğu “balinayı” da meşgul edecek.

Ancak teknik olarak Bitcoin, haftalık Göreceli Güç Göstergesinde görüldüğü gibi “aşırı alım” seviyelerini düzeltmeye çalışabilir. Şu an itibariyle seviye 88’e yakın, bu da aşırı ısınmış bir piyasayı yansıtıyor. İlk kısa vadeli destek 23.318 dolara yakın. Bahsedilen seviyenin altına inmek, Bitcoin’in aşağıdaki destekleri (art arda) test etmesini sağlayacaktır: 22,329 $, 21,252 $ ve 20,000 $.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Bu arada, daha fazla dolar düşüşü olasılığı – özellikle teşvik haberlerinde – Bitcoin’i RSI aşırı alım bölgesine daha da tırmandırabilir. Bu, tüm zamanların en yüksek seviyesinin bir kez daha yeniden test edilmesi ve ardından, daha fazla rekorun zirvesine, keşfedilmemiş bölgeye dokunma olasılığı anlamına gelir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin