featured

Kripto Para Haber / Haftanın Özeti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

S7 Airlines Ethereum Blockchain’i İle Bilet Satışlarına Başladı

Ethereum alt yapısını kullanarak işlemlerine Blockchain’i ekleyen firmalar arasına bir yenisi daha eklendi. Rus havayolu şirketi S7 Airlines, Ethereum Blockchain’ini kullanarak bilet satışlarına başladı.

Ethereum Blockchain’i, hem havayolu şirketi hem de işbirliği yaptığı çözüm ortakları arasındaki iş sürecinin optimizasyonunu sağlıyor.  Havayolu şirketinin, bilet satan bir acenteden parasını alması 14 gün sürebiliyordu, ethereum blockchain’i sayesinde bu süre yalnızca 23 saniyeye düşebilecek.

Yeni Haftaya Başlarken Kripto Para Piyasaları

 

Oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık. Aylarca süren tartışmaların kahramanı 1 ağustos tarihini içinde barındıran geçtiğimiz hafta, kripto para yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Kripto Paraların toplam piyasa hacmi ise bu gün 114.8 Milyar dolara ulaştı.

 

Kripto Para Sektörü 120 Milyar Doları Aştı

2017 başlarında büyüme ivmesinde ciddi momentum yakalayan Bitcoin, beraberinde tüm sektörü de sürüklüyor. Tüm sektöre yansıyan bu büyümenin etkisiyle, dijital paraların toplam piyasa değeri 120 Milyar doların üzerine çıktı.

 

 

Bitcoin Kabul Eden Yerler Güncel Listesi

Türkiyede Bitcoin kabul eden işletmelerin listesini sizler için derledik. Listede Bitcoin kabul eden yerlerin isimlerini, faaliyet bölgelerini ve internet adreslerini bulabileceksiniz.

Bitcoin kabul ediyor ancak listede adınız yoksa, ya da listede size ait bilgilerin güncellenmesini istiyorsanız [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.

MasterCard & Blockchain

ABD Patent Ofisi, MasterCard tarafından doldurulan 4 farklı patent başvurusu yayınladı. 24 Kasım’da yayınlanan patentlerin blockchain ve dağıtık sistem teknolojileriyle ilgili olduğu ve ödeme sistemlerine odaklandığı belirtiliyor.

Dört patentin üçü Steven Charles Davis tarafından, diğeri ise Ashish Raghavendra Tetali tarafından geliştirildi. Geliştirilen bu patentler MasterCard’ın kendi sistemine blockchain tabanlı dijital para birimlerini nasıl entegre edebileceği yönünde bilgiler ve detayları…

Bitcoin Kanatlandı, 4,000$ ?

1 ağustos, SegWit, Hardfork, Bitcoin Cash, çatallanma, bölünme derken Bitcoin haftayı yeni kanatlarını sergilemekle geçirdi. Bitcoin’e yeni kanatları oldukça yakışmış ve fiziki anlamda da verimli olsa gerekki, uçuşunun göz kamaştırıcı hale geldiğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta sonuna 3,200 dolarla yeni rekorunu yazdıran Bitcoin, hafta içi boyunca yükselişini sürdürdü ve 3,800 doların üzerine çıktı.

 

Bitcoin 4,200 Dolar

Bitcoin kur’u için artık sıradanlaşan, tüm zamanların en yüksek fiyatı, tüm zamanların en yüksek piyasa değeri, gibi söylemlerine bir yenisini daha ekliyoruz ancak bu defa aylardır beklenen ve tahminleri yapılan bir kur; Bitcoin, son 24 saatlik en yüksek kur fiyatında 4,000 doları aşarak yeni bir boyuta geçti.

 

Dünyanın En Büyük Borsası Bitfinex, Amerikadan Çekiliyor

15 gün önce Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Poloniex, yaptığı bir duyuru ile Washington’dan çekileceğini açıklamıştı. Bu defa dünyanın en büyük borsası olan Bitfinex, dün yaptığı duyuruyla Amerikadan çekileceğini açıkladı.

”90 gün içinde ABD’li müşterilerimize hizmet vermeyi durduracağız”

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin